Parížske kocky

Parížske kocky

Ak sú dezerty vašou neresťou, asi nebudete dlho váhať, či pripravíte parížske kocky. Jemné a krémové kocky so smotany, ľadových gaštanov a čokolády sa istotne zaradia medzi najobľúbenejšie dezerty, ktoré radi a pravidelne pripravujete. Ideálne je, aby boli pred podávaním dobre vychladené.

Na parížsky krém

  • 500 ml33 % smotana na šľahanie

  • 2 ksčokoládové tyčinky typu Ľadové gaštany (po 50 g)

Na korpus

  • 440 gpolohrubá múka

  • 220 mlpráškový cukor

  • 3 PLkakao

  • 1 baleniekypriaci prášok do pečiva

  • 110 mlolej

  • 220 mlmlieko

  • 3 ksvajcia

Na dokončenie

  • 1 kskokosovej tyčinky typu Margot (cca 100 g)

Postup

  1. Smotanu prehrejeme a pridáme do nej nalámané čokoládové tyčinky. Za stáleho miešania krátko povaríme, odstavíme, necháme vychladnúť a dáme do druhého dňa do chladničky.

  2. Na korpus v mise zmiešame všetky sypké suroviny, pridáme zvyšné suroviny a elektrickým šľahačom vyšľaháme hladké cesto, ktoré nalejeme do hlbšieho plechu vystlaného papierom na pečenie. Pečieme pri 180 °C asi 20 minút. Potom necháme vychladnúť na mriežke.

  3. Na krém vyšľaháme smotanu zvarenú s tyčinkami na hustý krém. Rovnomerne rozotrieme na vychladnutý korpus a posypeme nastrúhanou kokosovou tyčinkou. Necháme stuhnúť v chladničke a pred podávaním nakrájame na kocky. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Tip redakcie
Dezerty
Koláče
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.