Parížske kocky
Ak sú dezerty vašou neresťou, asi nebudete dlho váhať, či pripravíte parížske kocky. Jemné a krémové kocky so smotany, ľadových gaštanov a čokolády sa istotne zaradia medzi najobľúbenejšie dezerty, ktoré radi a pravidelne pripravujete. Ideálne je, aby boli pred podávaním dobre vychladené.
Na parížsky krém
500 ml33 % smotana na šľahanie
2 ksčokoládové tyčinky typu Ľadové gaštany (po 50 g)
Na korpus
440 gpolohrubá múka
220 mlpráškový cukor
3 PLkakao
1 baleniekypriaci prášok do pečiva
110 mlolej
220 mlmlieko
3 ksvajcia
Na dokončenie
1 kskokosovej tyčinky typu Margot (cca 100 g)
Postup
Smotanu prehrejeme a pridáme do nej nalámané čokoládové tyčinky. Za stáleho miešania krátko povaríme, odstavíme, necháme vychladnúť a dáme do druhého dňa do chladničky.
Na korpus v mise zmiešame všetky sypké suroviny, pridáme zvyšné suroviny a elektrickým šľahačom vyšľaháme hladké cesto, ktoré nalejeme do hlbšieho plechu vystlaného papierom na pečenie. Pečieme pri 180 °C asi 20 minút. Potom necháme vychladnúť na mriežke.
Na krém vyšľaháme smotanu zvarenú s tyčinkami na hustý krém. Rovnomerne rozotrieme na vychladnutý korpus a posypeme nastrúhanou kokosovou tyčinkou. Necháme stuhnúť v chladničke a pred podávaním nakrájame na kocky. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre