Parížske rožky s lieskovými orieškami

Parížske rožky s lieskovými orieškami

Tento recept si budete strážiť ako oko v hlave. Raz ochutnáte a iné parížske rožky už nebudete chcieť. S lahodným, jemným krémom a celým orieškom sa stanú vašou obľúbenou vianočnou delikatesou, o ktorú sa nebudete chcieť podeliť.

Na rožky

  • 3 ksbielky

  • 250 gpráškový cukor

  • 1 PLcitrónová šťava

  • 80 glieskové orechy

  • 60 gbiela strúhanka

Na náplň

  • 150 gmaslo

  • 100 ghorká čokoláda

  • 20 gpráškový cukor

Na dokončenie

  • 80 gpražené celé lieskové orechy

  • 100 gčokoládová poleva

Postup

  1. Bielky vyšľaháme s cukrom a citrónovou šťavou na pevný sneh. Vmiešame na jemno pomleté lieskové oriešky a strúhanku. Z hmoty tvoríme lyžicou a navlhčenou rukou malé rožteky, ktoré ukladáme na plech vymazaný tukom a vysypaný múkou.

  2. Pečieme v predhriatej rúre pri 120 °C asi 50 minút. Pečieme pozvoľna, skôr až sušíme. Po upečení necháme vychladnúť na plechu a potom opatrne preložíme.

  3. Maslo nakrájame na menšie kúsky, vyšľaháme ho spolu s rozpustenou čokoládou a cukrom na hladký krém. Cukrárske vrecko s hladkou špičkou naplníme krémom, ktorý ozdobne nastriekame na rožteky.

  4. Do krému vtlačíme celé oriešky a rožteky necháme stuhnúť v chladničke. Potom ich namočíme v čokoládovej poleve a necháme opäť stuhnúť v chladničke. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Tip redakcie
Dezerty
Koláče
Vianoce

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.