Parížske rožky s lieskovými orieškami
Tento recept si budete strážiť ako oko v hlave. Raz ochutnáte a iné parížske rožky už nebudete chcieť. S lahodným, jemným krémom a celým orieškom sa stanú vašou obľúbenou vianočnou delikatesou, o ktorú sa nebudete chcieť podeliť.
Na rožky
3 ksbielky
250 gpráškový cukor
1 PLcitrónová šťava
80 glieskové orechy
60 gbiela strúhanka
Na náplň
150 gmaslo
100 ghorká čokoláda
20 gpráškový cukor
Na dokončenie
80 gpražené celé lieskové orechy
100 gčokoládová poleva
Postup
Bielky vyšľaháme s cukrom a citrónovou šťavou na pevný sneh. Vmiešame na jemno pomleté lieskové oriešky a strúhanku. Z hmoty tvoríme lyžicou a navlhčenou rukou malé rožteky, ktoré ukladáme na plech vymazaný tukom a vysypaný múkou.
Pečieme v predhriatej rúre pri 120 °C asi 50 minút. Pečieme pozvoľna, skôr až sušíme. Po upečení necháme vychladnúť na plechu a potom opatrne preložíme.
Maslo nakrájame na menšie kúsky, vyšľaháme ho spolu s rozpustenou čokoládou a cukrom na hladký krém. Cukrárske vrecko s hladkou špičkou naplníme krémom, ktorý ozdobne nastriekame na rožteky.
Do krému vtlačíme celé oriešky a rožteky necháme stuhnúť v chladničke. Potom ich namočíme v čokoládovej poleve a necháme opäť stuhnúť v chladničke. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre