Pavlova torta s kokosovým krémom a mangom
Slávny dezert, ktorý osladil životy mnohým ľuďom, vznikol na počesť ruskej baletky Anny Pavlovovej v priebehu jej turné po Austrálii a Novom Zélande vo 20 – tych rokoch 20. storočia. Základom je snehová penová hmota, ktorá sa plní nadýchaným krémom a rôznymi druhmi ovocia. Vyskúšajte verziu s exotickým mangom, ktoré vás očarí sviežosťou.
Na bielkový sneh
225 ml(asi 8 ks) bielky
330 gjemný krupicový cukor
2 ČLvínny ocot
2 PLzemiakový škrob
Na mangové pyré
1 ksmango
20 gkrupicový cukor
Na náplň
100 gkokosové mlieko (hustejšia časť z plechovky)
150 gmascarpone
2 balenievanilkový cukor
200 ml33 % smotana na šľahanie
Na dokončenie
150 gmaliny
práškový cukor na posypanie
Postup
Bielky vyšľaháme do ľahkej peny a postupne pridávame cukor. Vždy šľaháme asi 30 sekúnd a potom pridáme ďalší cukor. Ocot a škrob pridáme po pridaní polovice cukru. Vyšľaháme do pevnej peny.
Plech vystelieme papierom na pečenie a nakreslíme na neho ceruzkou kruh s priemerom 22 cm. Stierkou nanesieme bielkový sneh a uhladíme ho do tvaru veľkého bochníka. V strede vytvoríme priehlbinu asi 3 cm od okraja bochníka. Pečieme pri 120 °C asi 40 minút, potom teplotu znížime na 100 °C a pečieme ďalších 60 minút. Rúru vypneme a korpus v nej necháme vychladnúť.
Mango olúpeme a odkrojíme dužinu od kôstky. Nakrájame ju na kúsky a zmiešame s cukrom, rozvaríme a rozmixujeme na pyré. Necháme vychladnúť.
Kokosové mlieko zmiešame s mascarpone a cukrom. Smotanu vyšľaháme na pevnú šľahačku, ktorú zmiešame s krémom. Na vychladnutý korpus rozotrieme mangové pyré a potom krém. Povrch ozdobíme malinami a pocukríme. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre