Pečená medová tekvica s brusnicami a syrom
Možno bude podľa vás pečená medová tekvica s brusnicami a fetou skôr predjedlom, ale je tak sýta a výživná, že podľa nás už ďalší chod ani nebudete vládať zjesť. Vyskúšajte tento vynikajúci recept, je jednoduchý a zároveň vás bude baviť každé jedno sústo.
Ingrediencie
1000 gmaslová tekvica
2 PLolivový olej na vymazanie
soľ
mleté čierne korenie
sušený cesnak
100 gčerstvé brusnice
čerstvý rozmarín (niekoľko vetvičiek)
1 štipkamletá škorica
2 PLmed
120 gsyr feta
50 gsušené hrozienka
Postup
Tekvicu olúpeme a nakrájame na rovnako veľké kúsky. Tie rozložíme na plech vymazaný olejom a kúsky pokvapkáme olivovým olejom. Podľa chuti ich osolíme, okoreníme a posypeme sušeným cesnakom. Pripravenú tekvicu pečieme v rúre pri 200 °C asi 25 minút.
Potom k nej pridáme čerstvé brusnice s rozmarínom a pečieme ďalších 10 až 15 minút alebo pokým brusnice nezačnú mäknúť a trochu praskať.
Upečenú tekvicu poprášime mletou škoricou, pokvapkáme medom a posypeme jemne rozdrobenou fetou so sušenými brusnicami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre