Pečená medová tekvica s brusnicami a syrom

Pečená medová tekvica s brusnicami a syrom

Možno bude podľa vás pečená medová tekvica s brusnicami a fetou skôr predjedlom, ale je tak sýta a výživná, že podľa nás už ďalší chod ani nebudete vládať zjesť. Vyskúšajte tento vynikajúci recept, je jednoduchý a zároveň vás bude baviť každé jedno sústo.

Ingrediencie

  • 1000 gmaslová tekvica

  • 2 PLolivový olej na vymazanie

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • sušený cesnak

  • 100 gčerstvé brusnice

  • čerstvý rozmarín (niekoľko vetvičiek)

  • 1 štipkamletá škorica

  • 2 PLmed

  • 120 gsyr feta

  • 50 gsušené hrozienka

Postup

  1. Tekvicu olúpeme a nakrájame na rovnako veľké kúsky. Tie rozložíme na plech vymazaný olejom a kúsky pokvapkáme olivovým olejom. Podľa chuti ich osolíme, okoreníme a posypeme sušeným cesnakom. Pripravenú tekvicu pečieme v rúre pri 200 °C asi 25 minút.

  2. Potom k nej pridáme čerstvé brusnice s rozmarínom a pečieme ďalších 10 až 15 minút alebo pokým brusnice nezačnú mäknúť a trochu praskať.

  3. Upečenú tekvicu poprášime mletou škoricou, pokvapkáme medom a posypeme jemne rozdrobenou fetou so sušenými brusnicami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Prílohy
Večera
Chuťovky
Šaláty
Bezmäsité jedlá
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.