Pečená pražma na zelenine
Pečená pražma na zelenine sa vám bude spájať s pocitom dovolenky pri Stredozemnom mori. Ak ste pražmu doteraz nejedli, vedzte, že patrí k obľúbeným rybám s mäkkým mäsom a minimom kostí. Zato je bohatá na bielkoviny a perfektne sa kombinuje so zeleninou a rôznymi druhmi byliniek. Vyskúšajte náš recept a vychutnajte si tak prvotriednu chuť.
Ingrediencie
2 kscibuľa
2 ksfenikel
2 ksmrkva
2 ksstonky stonkového zeleru
extra panenský olivový olej
3 strúčikycesnaku
150 ghliva ustricová
soľ
mleté čierne korenie
čerstvý tymián
200 mlsuché biele víno
4 ksmenšia celá pražma
2 kscitrón
Postup
Cibuľu nakrájame na osminky, fenikel, mrkvu a zeler na kolieska, všetko orestujeme na panvici na nahriatom oleji. Po chvíli pridáme cesnak nakrájaný na plátky a hlivu na menšie kúsky.
Všetko osolíme, okoreníme a za občasného miešania orestujeme. Pridáme lístky tymiánu, podlejeme vínom a počkáme, kým sa odparí alkohol. Zmes preložíme do zapekacej misy a rovnomerne rozprestrieme.
Do umytých a osušených rýb vložíme vetvičky tymiánu a mesiačik citrónu. Z oboch strán osolíme, okoreníme a dáme na orestovanú zmes zeleniny s hlivou. Pokvapkáme olejom a pečieme v rúre pri 200 °C asi 20 minút. Podávame s kúskami citrónu. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre