Pečená pražma na zelenine

Pečená pražma na zelenine

Pečená pražma na zelenine sa vám bude spájať s pocitom dovolenky pri Stredozemnom mori. Ak ste pražmu doteraz nejedli, vedzte, že patrí k obľúbeným rybám s mäkkým mäsom a minimom kostí. Zato je bohatá na bielkoviny a perfektne sa kombinuje so zeleninou a rôznymi druhmi byliniek. Vyskúšajte náš recept a vychutnajte si tak prvotriednu chuť.

Ingrediencie

  • 2 kscibuľa

  • 2 ksfenikel

  • 2 ksmrkva

  • 2 ksstonky stonkového zeleru

  • extra panenský olivový olej

  • 3 strúčikycesnaku

  • 150 ghliva ustricová

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • čerstvý tymián

  • 200 mlsuché biele víno

  • 4 ksmenšia celá pražma

  • 2 kscitrón

Postup

  1. Cibuľu nakrájame na osminky, fenikel, mrkvu a zeler na kolieska, všetko orestujeme na panvici na nahriatom oleji. Po chvíli pridáme cesnak nakrájaný na plátky a hlivu na menšie kúsky.

  2. Všetko osolíme, okoreníme a za občasného miešania orestujeme. Pridáme lístky tymiánu, podlejeme vínom a počkáme, kým sa odparí alkohol. Zmes preložíme do zapekacej misy a rovnomerne rozprestrieme.

  3. Do umytých a osušených rýb vložíme vetvičky tymiánu a mesiačik citrónu. Z oboch strán osolíme, okoreníme a dáme na orestovanú zmes zeleniny s hlivou. Pokvapkáme olejom a pečieme v rúre pri 200 °C asi 20 minút. Podávame s kúskami citrónu. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Ryby
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.