Pečená ryba so zeleninou a kaparami
Mäkká, šťavnatá a zdravá pečená ryba so zeleninou a kaparami je ideálnym tipom pre všetkých, ktorí chcú odľahčiť svoje stravovanie. Pečenie v papieri zachová v rybe vlhkosť a zároveň sa dochutí aj prúdením pary, ktorá vychádza z byliniek, citrónu, kapár a cesnaku. Ako prílohu zvoľte kuskus dochutený paradajkami, cibuľou a petržlenovou vňaťou. Jednoduché a skvelé.
Ingrediencie
4 ks(filety) pstruh dúhový
soľ
mleté čierne korenie
čerstvé bylinky (petržlenová vňať, kôpor, tymián alebo šalvia)
1 kscitrón
2 PLkapary
2 strúčikycesnaku
olivový olej
300 gkuskus
150 gcherry paradajky
1 hrsťčerstvá petržlenová vňať
1 ksčervená cibuľa
600 gočistené a sparené fazuľové struky
Postup
Filety zo všetkých strán osolíme a okoreníme, potom ich položíme zvlášť vždy na väčší kus papiera na pečenie. Pridáme bylinky, plátky citróna, kapary a plátky cesnaku. Zľahka pokvapkáme olejom, zabalíme do balíčkov a pečieme pri 200 °C asi 20 minút. Potom papier otvoríme a pečieme ďalších 10 minút.
Kuskus uvaríme podľa návodu na obale. Potom ho zmiešame s nakrájanými paradajkami, nasekanou petržlenovou vňaťou a najemno nakrájanou cibuľou.
Fazuľky opečieme na olivovom oleji a osolíme. Rybu podávame s kuskusom a fazuľkami, môžeme pokvapkať citrónovou šťavou a olivovým olejom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre