Pečená ryba so zeleninou a kaparami

Pečená ryba so zeleninou a kaparami

Mäkká, šťavnatá a zdravá pečená ryba so zeleninou a kaparami je ideálnym tipom pre všetkých, ktorí chcú odľahčiť svoje stravovanie. Pečenie v papieri zachová v rybe vlhkosť a zároveň sa dochutí aj prúdením pary, ktorá vychádza z byliniek, citrónu, kapár a cesnaku. Ako prílohu zvoľte kuskus dochutený paradajkami, cibuľou a petržlenovou vňaťou. Jednoduché a skvelé.

Ingrediencie

  • 4 ks(filety) pstruh dúhový

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • čerstvé bylinky (petržlenová vňať, kôpor, tymián alebo šalvia)

  • 1 kscitrón

  • 2 PLkapary

  • 2 strúčikycesnaku

  • olivový olej

  • 300 gkuskus

  • 150 gcherry paradajky

  • 1 hrsťčerstvá petržlenová vňať

  • 1 ksčervená cibuľa

  • 600 gočistené a sparené fazuľové struky

Postup

  1. Filety zo všetkých strán osolíme a okoreníme, potom ich položíme zvlášť vždy na väčší kus papiera na pečenie. Pridáme bylinky, plátky citróna, kapary a plátky cesnaku. Zľahka pokvapkáme olejom, zabalíme do balíčkov a pečieme pri 200 °C asi 20 minút. Potom papier otvoríme a pečieme ďalších 10 minút.

  2. Kuskus uvaríme podľa návodu na obale. Potom ho zmiešame s nakrájanými paradajkami, nasekanou petržlenovou vňaťou a najemno nakrájanou cibuľou.

  3. Fazuľky opečieme na olivovom oleji a osolíme. Rybu podávame s kuskusom a fazuľkami, môžeme pokvapkať citrónovou šťavou a olivovým olejom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Tip redakcie
Ryby
Zdravé recepty
Bezlaktózové jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.