Pečená ryba so zeleninou a kaparami
Mäkká, šťavnatá a zdravá pečená ryba so zeleninou a kaparami je ideálnym tipom pre všetkých, ktorí chcú odľahčiť svoje stravovanie. Pečenie v papieri zachová v rybe vlhkosť a zároveň sa dochutí aj prúdením pary, ktorá vychádza z byliniek, citrónu, kapár a cesnaku. Ako prílohu zvoľte kuskus dochutený paradajkami, cibuľou a petržlenovou vňaťou. Jednoduché a skvelé.
Ingrediencie
- 4 ks(filety) pstruh dúhový 
- soľ 
- mleté čierne korenie 
- čerstvé bylinky (petržlenová vňať, kôpor, tymián alebo šalvia) 
- 1 kscitrón 
- 2 PLkapary 
- 2 strúčikycesnaku 
- olivový olej 
- 300 gkuskus 
- 150 gcherry paradajky 
- 1 hrsťčerstvá petržlenová vňať 
- 1 ksčervená cibuľa 
- 600 gočistené a sparené fazuľové struky 
Postup
- Filety zo všetkých strán osolíme a okoreníme, potom ich položíme zvlášť vždy na väčší kus papiera na pečenie. Pridáme bylinky, plátky citróna, kapary a plátky cesnaku. Zľahka pokvapkáme olejom, zabalíme do balíčkov a pečieme pri 200 °C asi 20 minút. Potom papier otvoríme a pečieme ďalších 10 minút. 
- Kuskus uvaríme podľa návodu na obale. Potom ho zmiešame s nakrájanými paradajkami, nasekanou petržlenovou vňaťou a najemno nakrájanou cibuľou. 
- Fazuľky opečieme na olivovom oleji a osolíme. Rybu podávame s kuskusom a fazuľkami, môžeme pokvapkať citrónovou šťavou a olivovým olejom. Dobrú chuť! 
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre