Pečená tekvica s mäsom a kyslou kapustou

Pečená tekvica s mäsom a kyslou kapustou

V jedlách typických pre jesennú sezónu sa takmer vždy veľmi pekne prepája chuť aj farebnosť jednotlivých surovín. Veď sa pozrite, ako lákavo vyzerá pečená tekvica s mäsom a kyslou kapustou. A keď si ju pripravíte, ešte len vtedy oceníte jej vyladenú chuť. Nezabudnite ju posypať osmaženou cibuľkou, je doslova nevyhnutá pre dokonalý chuťový zážitok.

Ingrediencie

  • 600 gtekvica Hokkaido

  • 10 mlolivový olej

  • 1 kscibuľa

  • 1/2 ČLcelá rasca

  • 300 gčervená kyslá kapusta

  • 400 gpečené bravčové mäso s výpekom

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • smažená cibuľa na posypanie

  • 2 ksjarná cibuľka

Postup

  1. Tekvicu umyjeme a zbavíme semienok. Nakrájame ju na mesiačiky, ktoré rozprestrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme olejom, premiešame a pečieme pri 200 °C asi 15 minút.

  2. Medzitým na oleji speníme na jemno nakrájanú cibuľu s rascou, pridáme kapustu s výpekom z mäsa a dusíme do mäkka.

  3. Na záver ku kapuste pridáme kúsky mäsa a prehrejeme. Pripravenú kapustu premiešame s upečenou tekvicou, osolíme, okoreníme. Servírujeme posypané osmaženou cibuľkou a nasekanou jarnou cibuľkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.