Pečená tekvica s mäsom a kyslou kapustou
V jedlách typických pre jesennú sezónu sa takmer vždy veľmi pekne prepája chuť aj farebnosť jednotlivých surovín. Veď sa pozrite, ako lákavo vyzerá pečená tekvica s mäsom a kyslou kapustou. A keď si ju pripravíte, ešte len vtedy oceníte jej vyladenú chuť. Nezabudnite ju posypať osmaženou cibuľkou, je doslova nevyhnutá pre dokonalý chuťový zážitok.
Ingrediencie
600 gtekvica Hokkaido
10 mlolivový olej
1 kscibuľa
1/2 ČLcelá rasca
300 gčervená kyslá kapusta
400 gpečené bravčové mäso s výpekom
soľ
mleté čierne korenie
smažená cibuľa na posypanie
2 ksjarná cibuľka
Postup
Tekvicu umyjeme a zbavíme semienok. Nakrájame ju na mesiačiky, ktoré rozprestrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme olejom, premiešame a pečieme pri 200 °C asi 15 minút.
Medzitým na oleji speníme na jemno nakrájanú cibuľu s rascou, pridáme kapustu s výpekom z mäsa a dusíme do mäkka.
Na záver ku kapuste pridáme kúsky mäsa a prehrejeme. Pripravenú kapustu premiešame s upečenou tekvicou, osolíme, okoreníme. Servírujeme posypané osmaženou cibuľkou a nasekanou jarnou cibuľkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre