Pečená tekvica s vajíčkom a čedarom

Pečená tekvica s vajíčkom a čedarom

Pečená tekvica s vajíčkom a čedarom patrí k tým jedlám, ktoré dokážete upiecť aj počas pobytu na chalupe. Je to výdatné jedlo, ktoré dokáže zasýtiť a nepotrebuje žiadnu špeciálnu a zdĺhavú prípravu. Obľúbi si ho celá rodina.

Ingrediencie

  • 800 gmaslová tekvica

  • 2 PLprepustené maslo alebo olej

  • 250 gcherry paradajky

  • 1 ksčervená cibuľa

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 80 gčerstvý špenát

  • 6 ksvajcia

  • 100 gnastrúhaný cheddar syr

  • čerstvá bazalka k servírovaniu

Postup

  1. Umytú tekvicu očistíme, zbavíme ju semienok a nakrájame na kocky. Vo väčšej panvici nahrejeme maslo alebo olej.

  2. Do panvice vložíme kocky tekvice a celé cherry paradajky, mesiačiky cibule, premiešame , osolíme, ľahko okoreníme a pečieme vo vyhriatej rúre pri 190 °C asi 20 minút.

  3. Panvicu vyberieme z rúry a primiešame listy špenátu. Vrátime na 5 minút do rúry, opäť vyberieme. Do zmesi pridáme vajcia, osolíme, posypeme syrom a dopečieme v rúre asi 8 minút pri 210 °C. Pri podávaní posypeme bazalkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Bezmäsité jedlá
Zdravé recepty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.