Pečená tekvica s vajíčkom a čedarom
Pečená tekvica s vajíčkom a čedarom patrí k tým jedlám, ktoré dokážete upiecť aj počas pobytu na chalupe. Je to výdatné jedlo, ktoré dokáže zasýtiť a nepotrebuje žiadnu špeciálnu a zdĺhavú prípravu. Obľúbi si ho celá rodina.
Ingrediencie
800 gmaslová tekvica
2 PLprepustené maslo alebo olej
250 gcherry paradajky
1 ksčervená cibuľa
soľ
mleté čierne korenie
80 gčerstvý špenát
6 ksvajcia
100 gnastrúhaný cheddar syr
čerstvá bazalka k servírovaniu
Postup
Umytú tekvicu očistíme, zbavíme ju semienok a nakrájame na kocky. Vo väčšej panvici nahrejeme maslo alebo olej.
Do panvice vložíme kocky tekvice a celé cherry paradajky, mesiačiky cibule, premiešame , osolíme, ľahko okoreníme a pečieme vo vyhriatej rúre pri 190 °C asi 20 minút.
Panvicu vyberieme z rúry a primiešame listy špenátu. Vrátime na 5 minút do rúry, opäť vyberieme. Do zmesi pridáme vajcia, osolíme, posypeme syrom a dopečieme v rúre asi 8 minút pri 210 °C. Pri podávaní posypeme bazalkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre