Pečená zimná zelenina s cesnakovým dipom
Jednoduchý recept a pritom tak chutná a zdravá lahôdka. Pečená zimná zelenina s cesnakovým dipom chutí vynikajúco a je plná dôležitých výživných látok. Naviac, zeleninu môžete aj trošku dlhšie piecť, aby získala tmavšiu a výraznejšiu chuť. Čiže, ak sa na chvíľku zamyslíte, nebude to problém, skôr to jedlu prospeje.
Na prípravu zeleniny
300 gmrkva
150 gpetržlen
200 gčervená repa
1 ksčervená cibuľa
250 gstonkový zeler
4 kscesnak (celé hlavičky)
soľ
mleté čierne korenie
olivový olej
med podľa chuti
Na cesnakový dip
250 gkyslá smotana
4 vetvičkyčerstvá petržlenová vňať
soľ
mleté čierne korenie
3 PLolivový olej
Postup
Zeleninu očistíme, olúpeme, mrkvu a petržlen prepolíme, červenú repu s červenou cibuľou nakrájame na mesiačiky, cesnak prepolíme a stonkový zeler nakrájame na menšie kúsky.
Nakrájanú zeleninu (okrem stonkového zeleru) dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom a medom, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 220 °C asi 20 minút, potom pridáme stonkový zeler. Osolíme, okoreníme a pečieme ďalších 10 minút.
Polovicu upečeného cesnaku vyberieme z pekáča, vytlačíme ho do misy, pridáme kyslú smotanu, nasekanú petržlenovú vňať, osolíme, okoreníme a prilejeme olivový olej. Dôkladne premiešame. Pečenú zeleninu podávame spolu s pripraveným dipom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre