Pečené bravčové stehno v medovej marináde
Hľadáte zmenu na sviatočný-vianočný stôl? Pripravte si pečené bravčové stehno v medovej marináde a potešte sa chrumkavou kôrkou a šťavnatým mäsom. S marinádou chutí absolútne dokonale.
Na pečené mäso
100 gbravčové stehno alebo plece bez kosti
mleté čierne korenie
soľ
Na medovú marinádu
100 gtrstinový cukor
50 mlsuché červené víno
25 mlbalzamikový ocot
100 gmed
2 PLrepkový olej
maslo na vymazanie pekáča
2 ksmenšia cibuľa
Na dokončenie
varená zelená fazuľa (struky) k servírovaniu
Postup
Mäso umyjeme, osušíme a hrubou stranou nakrojíme do mriežky, okoreníme a mierne osolíme.
Pripravíme si marinádu, do hrnca dáme cukor, pridáme víno, balzamikový ocot a med. Všetko za stáleho miešania pomaly zahrievame, pokým nezískame konzistenciu sirupu.
Mäso zo všetkých strán opečieme na oleji. Pekáč vymažeme maslom a opečené mäso potrieme marinádou, pridáme 2 na hrubo nakrájané cibule. Pečieme pri 180 °C asi 45 minút.
Pekáč vyberieme z rúry a mäso preložíme na dosku. Nakrojíme do mriežky a potrieme marinádou, vložíme bez pokrievky späť do rúry. Pečieme asi 40 minút (podľa výšky mäsa) a znovu potrieme marinádou.
Podávame s fazuľkami a napríklad so zemiakmi. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre