Pečené bravčové stehno v medovej marináde

Pečené bravčové stehno v medovej marináde

Hľadáte zmenu na sviatočný-vianočný stôl? Pripravte si pečené bravčové stehno v medovej marináde a potešte sa chrumkavou kôrkou a šťavnatým mäsom. S marinádou chutí absolútne dokonale.

Na pečené mäso

  • 100 gbravčové stehno alebo plece bez kosti

  • mleté čierne korenie

  • soľ

Na medovú marinádu

  • 100 gtrstinový cukor

  • 50 mlsuché červené víno

  • 25 mlbalzamikový ocot

  • 100 gmed

  • 2 PLrepkový olej

  • maslo na vymazanie pekáča

  • 2 ksmenšia cibuľa

Na dokončenie

  • varená zelená fazuľa (struky) k servírovaniu

Postup

  1. Mäso umyjeme, osušíme a hrubou stranou nakrojíme do mriežky, okoreníme a mierne osolíme.

  2. Pripravíme si marinádu, do hrnca dáme cukor, pridáme víno, balzamikový ocot a med. Všetko za stáleho miešania pomaly zahrievame, pokým nezískame konzistenciu sirupu.

  3. Mäso zo všetkých strán opečieme na oleji. Pekáč vymažeme maslom a opečené mäso potrieme marinádou, pridáme 2 na hrubo nakrájané cibule. Pečieme pri 180 °C asi 45 minút.

  4. Pekáč vyberieme z rúry a mäso preložíme na dosku. Nakrojíme do mriežky a potrieme marinádou, vložíme bez pokrievky späť do rúry. Pečieme asi 40 minút (podľa výšky mäsa) a znovu potrieme marinádou.

  5. Podávame s fazuľkami a napríklad so zemiakmi. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
zima

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.