Pečené hrušky s orechmi a ovocím

Pečené hrušky s orechmi a ovocím

Sezóna hrušiek nabáda k tomu, aby ste si ich vychutnali v čo najzaujímavejších podobách. Pečené hrušky s orechmi a ovocím sú sladkým dezertom, ktorý však v základe ukrýva možno netradičnú alebo nečakanú surovinu. Ak chcete vedieť akú, pozrite sa recept.

Ingrediencie

  • 2 kshrušky

  • 20 gmaslo

  • 2 PLcitrónová šťava

  • 2 PLmed

  • 100 gvlašské orechy

  • 200 gcottage syr

  • 100 govocie (mix)

Postup

  1. Hrušky prekrojíme a vykrojíme stredy s jadierkami. Nakrájame ich na plátky a rozložíme do pekáča vymazaného maslom, potrieme citrónovou šťavou a medom.

  2. Hrušky v pekáči posypeme nasekanými orechmi a pečieme ich v predhriatej rúre pri 180 °C asi 20 minút. Doba pečenia záleží na zrelosti hrušiek.

  3. Do misiek rozdelíme syr, na ktorý položíme pečené plátky hrušiek.

  4. Do každej porcie pridáme ovocie a podlejeme výpekom z pečenia hrušiek s orechmi. Môžeme podávať teplé alebo studené. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Tip redakcie
Raňajky
Dezerty
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.