Pečené hrušky s orechmi a ovocím
Sezóna hrušiek nabáda k tomu, aby ste si ich vychutnali v čo najzaujímavejších podobách. Pečené hrušky s orechmi a ovocím sú sladkým dezertom, ktorý však v základe ukrýva možno netradičnú alebo nečakanú surovinu. Ak chcete vedieť akú, pozrite sa recept.
Ingrediencie
2 kshrušky
20 gmaslo
2 PLcitrónová šťava
2 PLmed
100 gvlašské orechy
200 gcottage syr
100 govocie (mix)
Postup
Hrušky prekrojíme a vykrojíme stredy s jadierkami. Nakrájame ich na plátky a rozložíme do pekáča vymazaného maslom, potrieme citrónovou šťavou a medom.
Hrušky v pekáči posypeme nasekanými orechmi a pečieme ich v predhriatej rúre pri 180 °C asi 20 minút. Doba pečenia záleží na zrelosti hrušiek.
Do misiek rozdelíme syr, na ktorý položíme pečené plátky hrušiek.
Do každej porcie pridáme ovocie a podlejeme výpekom z pečenia hrušiek s orechmi. Môžeme podávať teplé alebo studené. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre