Pečené husacie stehná s kapustou
Pečené husacie stehná s kapustou sú tak obľúbené, že si ich chuť vie predstaviť asi každý. Táto dobrota je cenená mnohými gurmánmi a čím je príprava jednoduchšia, tým tradičnejšou chuťou sa môžu pýšiť. Kapusta je tradičná príloha, ale keď ju budete podávať aj s vínnou redukciou, toto jedlo bude mať absolútne iný chuťový rozmer.
Ingrediencie
4 kshusacie stehná
soľ
celá rasca
1 hlávka(menšia) kapusta
150 ganglická slanina (vcelku)
2 PLmaslo
1 kscibuľa
mleté čierne korenie
200 mlbiele víno
100 mlkurací vývar
4 strúčikycesnaku
Postup
Očistené husacie stehná osolíme, posypeme rascou a vložíme do pekáča. Podlejeme trochou vody, prikryjeme a pečieme v rúre vyhriatej na 150 °C do mäkka. V priebehu pečenia podlievame mäso vodou a prelievame výpekom. Potom odokryjeme, zvýšime teplotu na 180 °C a dopečieme do zlatista.
Medzitým očistenú kapustu rozoberieme na jednotlivé listy, vykrojíme silné a hrubé kúsky a nakrájame ju na pásiky. Na panvici na masle krátko orestujeme na kocky nakrájanú slaninu a pokrájanú cibuľu. Pridáme kapustu, korenie, soľ, podlejeme 100 ml vína, vývarom a dusíme do mäkka. Nakoniec vmiešame prelisovaný cesnak.
Hotové stehná vyberieme a uchovávame v teple. Výpek zlejeme do panvice, prilejeme zvyšné víno a zredukujeme ho. Z povrchu odstránime prebytočný tuk a stehná podávame spolu s kapustou a vínnou redukciou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre