Pečené husacie stehná s kapustou

Pečené husacie stehná s kapustou

Pečené husacie stehná s kapustou sú tak obľúbené, že si ich chuť vie predstaviť asi každý. Táto dobrota je cenená mnohými gurmánmi a čím je príprava jednoduchšia, tým tradičnejšou chuťou sa môžu pýšiť. Kapusta je tradičná príloha, ale keď ju budete podávať aj s vínnou redukciou, toto jedlo bude mať absolútne iný chuťový rozmer.

Ingrediencie

  • 4 kshusacie stehná

  • soľ

  • celá rasca

  • 1 hlávka(menšia) kapusta

  • 150 ganglická slanina (vcelku)

  • 2 PLmaslo

  • 1 kscibuľa

  • mleté čierne korenie

  • 200 mlbiele víno

  • 100 mlkurací vývar

  • 4 strúčikycesnaku

Postup

  1. Očistené husacie stehná osolíme, posypeme rascou a vložíme do pekáča. Podlejeme trochou vody, prikryjeme a pečieme v rúre vyhriatej na 150 °C do mäkka. V priebehu pečenia podlievame mäso vodou a prelievame výpekom. Potom odokryjeme, zvýšime teplotu na 180 °C a dopečieme do zlatista.

  2. Medzitým očistenú kapustu rozoberieme na jednotlivé listy, vykrojíme silné a hrubé kúsky a nakrájame ju na pásiky. Na panvici na masle krátko orestujeme na kocky nakrájanú slaninu a pokrájanú cibuľu. Pridáme kapustu, korenie, soľ, podlejeme 100 ml vína, vývarom a dusíme do mäkka. Nakoniec vmiešame prelisovaný cesnak.

  3. Hotové stehná vyberieme a uchovávame v teple. Výpek zlejeme do panvice, prilejeme zvyšné víno a zredukujeme ho. Z povrchu odstránime prebytočný tuk a stehná podávame spolu s kapustou a vínnou redukciou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Husacie hody
Mäsité jedlá
Slovensko
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.