Pečené jablká s mrveničkou

Pečené jablká s mrveničkou

Keď máte chuť na jablkový dezert, ale nemáte záujem o klasiku, vyskúšajte pečené jablká s mrveničkou. Netradičné prevedenie pripomína crumble, ale nejde úplne o to isté. Hoci sa tento dezert servíruje ešte teplý, môžete si naň pokojne dať kopček šľahačky alebo zmrzliny. Jeho chuti to iba prospeje.

Ingrediencie

  • 3 ksjablko

  • 2 PLcitrónová šťava

Na mrveničku

  • 100 gpolohrubá múka

  • 100 gkrupicový cukor

  • 100 gmaslo + 50 g na vymastenie a dokončenie

  • 100 glieskové orechy

Postup

  1. Jablká umyjeme a prekrojíme na polovice. Vykrojíme jaderníky a jablká pokvapkáme citrónovou šťavou. Jablká na povrchu niekoľkokrát nakrojíme na tenké plátky, ale nedokrojíme do konca. Z múky, cukru, masla a polovice nastrúhaných orieškov vypracujeme mrveničku. Naplníme ju medzi nakrojené plátky jabĺk.

  2. Pripravené jablká rozložíme do pekáča vymazaného maslom a posypeme zvyšnou mrveničkou. Pred pečením poukladáme na povrch plátky masla a posypeme zvyšnými orechmi. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 30 minút. Po upečení podávame ešte teplé. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Dezerty
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.