Pečené jablká s mrveničkou
Keď máte chuť na jablkový dezert, ale nemáte záujem o klasiku, vyskúšajte pečené jablká s mrveničkou. Netradičné prevedenie pripomína crumble, ale nejde úplne o to isté. Hoci sa tento dezert servíruje ešte teplý, môžete si naň pokojne dať kopček šľahačky alebo zmrzliny. Jeho chuti to iba prospeje.
Ingrediencie
3 ksjablko
2 PLcitrónová šťava
Na mrveničku
100 gpolohrubá múka
100 gkrupicový cukor
100 gmaslo + 50 g na vymastenie a dokončenie
100 glieskové orechy
Postup
Jablká umyjeme a prekrojíme na polovice. Vykrojíme jaderníky a jablká pokvapkáme citrónovou šťavou. Jablká na povrchu niekoľkokrát nakrojíme na tenké plátky, ale nedokrojíme do konca. Z múky, cukru, masla a polovice nastrúhaných orieškov vypracujeme mrveničku. Naplníme ju medzi nakrojené plátky jabĺk.
Pripravené jablká rozložíme do pekáča vymazaného maslom a posypeme zvyšnou mrveničkou. Pred pečením poukladáme na povrch plátky masla a posypeme zvyšnými orechmi. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 30 minút. Po upečení podávame ešte teplé. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre