Pečené jarné kura s brokolicou a reďkvičkami

Pečené jarné kura s brokolicou a reďkvičkami

Pečené jarné kura s brokolicou a reďkvičkami oceníte pre krehké a jemné mäso mladých kuriatok. Je to skvelé jarné jedlo pre celú rodinu a ak ho vyskúšate upiecť, uvidíte, že ani nevyžaduje veľa surovín.

Ingrediencie

  • 2 ksmalé celé kura

  • soľ

  • 600 gzemiaky

  • 1/2 ksbrokolica

  • 150 greďkvičky

  • 3 PLolivový olej

  • 2 PLmed

  • 30 groztopené maslo

  • 6 vetvičiekčerstvý tymián

Postup

  1. Kuriatka osolíme a necháme aspoň 30 minút odležať, aby sa soľ vsiakla do mäsa.

  2. Zemiaky olúpeme, prekrojíme na polovice a povaríme 10 minút v osolenej vode. Precedíme ich a necháme odkvapkať.

  3. Brokolicu krátko povaríme v osolenej vode, potom ju sprudka schladíme pod studenou tečúcou vodou a necháme odkvapkať. Reďkvičky umyjeme, prekrojíme na polovice, sprudka opečieme na lyžici olivového oleja, primiešame brokolicu a spoločne asi 1 minútu restujeme. Odstavíme a uchovávame v teple.

  4. Potom kuriatka potrieme medom zmiešaným s rozpusteným maslom. Odkvapkané zemiaky premiešame s lístkami tymiánu, dvoma lyžicami oleja a dáme do pekáča. Na ne položíme kuriatka, podlejeme trochou vody, prikryjeme pokrievkou alebo zakryjeme alobalom. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C. Po 30 minútach odkryjeme, podľa potreby podlejeme vodou, znížime teplotou na 170 °C a dopekáme asi 20 minút domäkka. Asi 10 minút pred koncom pečenia pridáme do pekáča brokolicu a reďkvičky a dopekáme spoločne. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
jar

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.