Pečené jarné kura s brokolicou a reďkvičkami
Pečené jarné kura s brokolicou a reďkvičkami oceníte pre krehké a jemné mäso mladých kuriatok. Je to skvelé jarné jedlo pre celú rodinu a ak ho vyskúšate upiecť, uvidíte, že ani nevyžaduje veľa surovín.
Ingrediencie
2 ksmalé celé kura
soľ
600 gzemiaky
1/2 ksbrokolica
150 greďkvičky
3 PLolivový olej
2 PLmed
30 groztopené maslo
6 vetvičiekčerstvý tymián
Postup
Kuriatka osolíme a necháme aspoň 30 minút odležať, aby sa soľ vsiakla do mäsa.
Zemiaky olúpeme, prekrojíme na polovice a povaríme 10 minút v osolenej vode. Precedíme ich a necháme odkvapkať.
Brokolicu krátko povaríme v osolenej vode, potom ju sprudka schladíme pod studenou tečúcou vodou a necháme odkvapkať. Reďkvičky umyjeme, prekrojíme na polovice, sprudka opečieme na lyžici olivového oleja, primiešame brokolicu a spoločne asi 1 minútu restujeme. Odstavíme a uchovávame v teple.
Potom kuriatka potrieme medom zmiešaným s rozpusteným maslom. Odkvapkané zemiaky premiešame s lístkami tymiánu, dvoma lyžicami oleja a dáme do pekáča. Na ne položíme kuriatka, podlejeme trochou vody, prikryjeme pokrievkou alebo zakryjeme alobalom. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C. Po 30 minútach odkryjeme, podľa potreby podlejeme vodou, znížime teplotou na 170 °C a dopekáme asi 20 minút domäkka. Asi 10 minút pred koncom pečenia pridáme do pekáča brokolicu a reďkvičky a dopekáme spoločne. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre