Pečené koleno s kyslou kapustou

Pečené koleno s kyslou kapustou

Bude naozaj ťažké odolať pečenému kolenu s kyslou kapustou. Chrumkavá koža na povrchu a príloha z kapusty a pečených zemiakov sú skvelým doplnením tohto výdatného jedla, ktoré pripraví bohatú hostinu každému milovníkovi mäsa.

Ingrediencie

  • 1 kszadné bravčové koleno s kosťou a kožou

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 2 kscibuľa

  • 5 strúčikovcesnaku

  • nové korenie

  • 6 ksbobkový list

  • 2 PLmed

  • 500 mltmavé pivo

  • 400 gmenšie zemiaky

  • panenský olivový olej

  • 1 zväzokjarná cibuľka

  • 400 gkyslá kapusta

Postup

  1. Kožu na kolene narežeme kolom dokola. Mäso preložíme do zapekacej misy, osolíme, okoreníme zo všetkých strán. Okolo naskladáme na pásiky nakrájané cibule, popučené strúčiky cesnaku, nové korenie a štyri bobkové listy. Prelejeme medom a podlejeme pivom. Pečieme pri 200 °C asi 2 hodiny. Pravidelne polievame výpekom.

  2. Zemiaky umyjeme, prepolíme, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom. Po hodine pečenia ich pridáme k mäsu a pečieme do mäkka.

  3. Na nahriatej panvici s olejom orestujeme na plátky nakrájanú bielu časť cibuľky. Pridáme precedenú a nakrájanú kyslú kapustu, soľ, korenie, 2 bobkové listy. Restujeme do zlatohneda.

  4. Bravčové koleno servírujeme s restovanou kapustou a pečenými zemiakmi. Ozdobíme nasekanou zelenou časťou jarnej cibuľky. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.