Pečené koleno s kyslou kapustou
Bude naozaj ťažké odolať pečenému kolenu s kyslou kapustou. Chrumkavá koža na povrchu a príloha z kapusty a pečených zemiakov sú skvelým doplnením tohto výdatného jedla, ktoré pripraví bohatú hostinu každému milovníkovi mäsa.
Ingrediencie
1 kszadné bravčové koleno s kosťou a kožou
soľ
mleté čierne korenie
2 kscibuľa
5 strúčikovcesnaku
nové korenie
6 ksbobkový list
2 PLmed
500 mltmavé pivo
400 gmenšie zemiaky
panenský olivový olej
1 zväzokjarná cibuľka
400 gkyslá kapusta
Postup
Kožu na kolene narežeme kolom dokola. Mäso preložíme do zapekacej misy, osolíme, okoreníme zo všetkých strán. Okolo naskladáme na pásiky nakrájané cibule, popučené strúčiky cesnaku, nové korenie a štyri bobkové listy. Prelejeme medom a podlejeme pivom. Pečieme pri 200 °C asi 2 hodiny. Pravidelne polievame výpekom.
Zemiaky umyjeme, prepolíme, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom. Po hodine pečenia ich pridáme k mäsu a pečieme do mäkka.
Na nahriatej panvici s olejom orestujeme na plátky nakrájanú bielu časť cibuľky. Pridáme precedenú a nakrájanú kyslú kapustu, soľ, korenie, 2 bobkové listy. Restujeme do zlatohneda.
Bravčové koleno servírujeme s restovanou kapustou a pečenými zemiakmi. Ozdobíme nasekanou zelenou časťou jarnej cibuľky. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre