Pečené kura na mede s citrónom a kurkumou

Pečené kura na mede s citrónom a kurkumou

Pečené kura je nemenná stálica mnohých nedeľných obedov vo viacerých rodinách. Ak chcete vyskúšať, ako u vás doma bude fungovať malá zmena, pripravte kura na mede s citrónom a kurkumou. Je krásne žlté, výrazné, chutné a vás určite poteší aj to, že jednoduché a nebudete potrebovať veľa neznámych surovín.

Ingrediencie

  • 1 kschladené celé kura

  • 5 PLrastlinný olej

  • 1 PLmed

  • 1 PLcitrónová šťava

  • 1 ČLmletá kurkuma

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 2 kscibuľa (nakrájaná na osminky)

  • 2 ksčervená cibuľa (nakrájaná na osminky)

  • 1 PLmaslo

  • 1 ksbio citrón (nakrájaný na kolieska)

  • 400 gvarená ryža k podávaniu

  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup

  1. Kura naporcujeme na 8 dielov. V miske zmiešame olej, med, citrónovú šťavu, soľ, korenie a kurkumu.

  2. Kura dáme do pekáča, pridáme medovú zmes, ktorou všetky kúsky zo všetkých strán potrieme a necháme asi 1 hodinu marinovať.

  3. Pred pečením pridáme k mäsu osminky cibule, podlejeme vodou, pridáme kúsky masla, kolieska citrónu a pečieme pri 180 °C asi 60 minút. V priebehu pečenie mäso podlievame výpekom. Podávame s ryžou, posypané petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Tip redakcie
Mäsité jedlá
zima

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.