Pečené kura na mede s citrónom a kurkumou
Pečené kura je nemenná stálica mnohých nedeľných obedov vo viacerých rodinách. Ak chcete vyskúšať, ako u vás doma bude fungovať malá zmena, pripravte kura na mede s citrónom a kurkumou. Je krásne žlté, výrazné, chutné a vás určite poteší aj to, že jednoduché a nebudete potrebovať veľa neznámych surovín.
Ingrediencie
1 kschladené celé kura
5 PLrastlinný olej
1 PLmed
1 PLcitrónová šťava
1 ČLmletá kurkuma
soľ
mleté čierne korenie
2 kscibuľa (nakrájaná na osminky)
2 ksčervená cibuľa (nakrájaná na osminky)
1 PLmaslo
1 ksbio citrón (nakrájaný na kolieska)
400 gvarená ryža k podávaniu
čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Postup
Kura naporcujeme na 8 dielov. V miske zmiešame olej, med, citrónovú šťavu, soľ, korenie a kurkumu.
Kura dáme do pekáča, pridáme medovú zmes, ktorou všetky kúsky zo všetkých strán potrieme a necháme asi 1 hodinu marinovať.
Pred pečením pridáme k mäsu osminky cibule, podlejeme vodou, pridáme kúsky masla, kolieska citrónu a pečieme pri 180 °C asi 60 minút. V priebehu pečenie mäso podlievame výpekom. Podávame s ryžou, posypané petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre