Pečené kura s citrónmi a cesnakom
Kura s citrónmi a cesnakom vám na tanier prinesie náladu z letných dní. Voňavé citróny mäso osviežia a perfektne sa doplnia s čerstvým rozmarínom a chuťou pečeného cesnaku. Inšpirácia stredomorskou kuchyňou známou jednoduchosťou a skvelými chuťami.
Ingrediencie
1 kscelé kura chladené
soľ
mleté čierne korenie
čerstvý rozmarín
100 gmaslo
4 PLolivový olej
2 kschemicky neošetrený bio citrón
1 hlávkacesnaku
400 gmalé zemiaky
Postup
Kura umyjeme, očistíme a vložíme do pekáča. Osolíme, okoreníme, pridáme rozmarín, na kúsky nakrájané maslo a potrieme ho olivovým olejom. Okolo kuraťa rozložíme umyté a rozpolené citróny, rozpolený celý cesnak a podlejme vodou.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 90 minút. Počas pečenia pravidelne podlievame výpekom.
Zemiaky umyjeme a uvaríme v osolenej vode do mäkka. Ku koncu varenia ich pridáme do pekáča ku kuraťu a odkryté krátko dopečieme. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre