Pečené kura s citrónmi a cesnakom

Pečené kura s citrónmi a cesnakom

Kura s citrónmi a cesnakom vám na tanier prinesie náladu z letných dní. Voňavé citróny mäso osviežia a perfektne sa doplnia s čerstvým rozmarínom a chuťou pečeného cesnaku. Inšpirácia stredomorskou kuchyňou známou jednoduchosťou a skvelými chuťami.

Ingrediencie

  • 1 kscelé kura chladené

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • čerstvý rozmarín

  • 100 gmaslo

  • 4 PLolivový olej

  • 2 kschemicky neošetrený biocitrón

  • 1 hlávkacesnaku

  • 400 gmalé zemiaky

Postup

  1. Kura umyjeme, očistíme a vložíme do pekáča. Osolíme, okoreníme, pridáme rozmarín, na kúsky nakrájané maslo a potrieme ho olivovým olejom. Okolo kuraťa rozložíme umyté a rozpolené citróny, rozpolený celý cesnak a podlejme vodou.

  2. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 90 minút. Počas pečenia pravidelne podlievame výpekom.

  3. Zemiaky umyjeme a uvaríme v osolenej vode do mäkka. Ku koncu varenia ich pridáme do pekáča ku kuraťu a odkryté krátko dopečieme. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.