Pečené kura s jesennou orechovo-syrovou plnkou
ečené kura s jesennou orechovo-syrovou plnkou je doslova tou najlepšou prezentáciou sezónneho jedla. Obsahuje všetky chutné a obľúbené suroviny, ktoré k jeseni patria. Výraznú chuť mu dodáva syrová plnka s orechmi a bylinkami, ale určite si pochutíte aj na opečenom ovocí. Toto vynikajúce jedlo si obľúbi celá rodina.
Ingrediencie
100 gvlašské orechy
4 PLmed
500 mlcider
4 vetvičkyčerstvý rozmarín
4 vetvičkyšalvia + na ozdobenie
200 gčerstvý kozí syr
1 kscelé kura
200 gjablká
500 ghrozno
Postup
Orechy nakrájame na menšie kúsky. Na panvici rozohrejeme med a prisypeme do neho orechy. Necháme ich skaramelizovať a potom dáme vychladnúť na tanier.
Cider nalejeme do kastrólika a necháme o tretinu zredukovať. Bylinky nasekáme nadrobno, prisypeme ich ku koziemu syru a premiešame.
K syru primiešame skaramelizované orechy. Zmes dáme do cukrárskeho vrecka a plnkou naplníme kura pod kožou. Zvyšnú náplň si odložíme.
Jablká nakrájame na tretiny, vykrojíme stredy a naplníme nimi brušnú dutinu kuraťa. Pridáme zvyšnú syrovú náplň a nohy zviažeme k sebe špagátom.
Kura osolíme, dáme ho do pekáča, posypeme zvyšnými bylinkami a pridáme zvyšné jablká a hrozno. Potrieme zredukovaným ciderom.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 150 °C asi 60 minút. Potom znovu potrieme ciderom a dopekáme ďalších 20 minút. Podávame napríklad so zemiakmi. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre