Pečené kura s jesennou orechovo-syrovou plnkou

Pečené kura s jesennou orechovo-syrovou plnkou

ečené kura s jesennou orechovo-syrovou plnkou je doslova tou najlepšou prezentáciou sezónneho jedla. Obsahuje všetky chutné a obľúbené suroviny, ktoré k jeseni patria. Výraznú chuť mu dodáva syrová plnka s orechmi a bylinkami, ale určite si pochutíte aj na opečenom ovocí. Toto vynikajúce jedlo si obľúbi celá rodina.

Ingrediencie

  • 100 gvlašské orechy

  • 4 PLmed

  • 500 mlcider

  • 4 vetvičkyčerstvý rozmarín

  • 4 vetvičkyšalvia + na ozdobenie

  • 200 gčerstvý kozí syr

  • 1 kscelé kura

  • 200 gjablká

  • 500 ghrozno

Postup

  1. Orechy nakrájame na menšie kúsky. Na panvici rozohrejeme med a prisypeme do neho orechy. Necháme ich skaramelizovať a potom dáme vychladnúť na tanier.

  2. Cider nalejeme do kastrólika a necháme o tretinu zredukovať. Bylinky nasekáme nadrobno, prisypeme ich ku koziemu syru a premiešame.

  3. K syru primiešame skaramelizované orechy. Zmes dáme do cukrárskeho vrecka a plnkou naplníme kura pod kožou. Zvyšnú náplň si odložíme.

  4. Jablká nakrájame na tretiny, vykrojíme stredy a naplníme nimi brušnú dutinu kuraťa. Pridáme zvyšnú syrovú náplň a nohy zviažeme k sebe špagátom.

  5. Kura osolíme, dáme ho do pekáča, posypeme zvyšnými bylinkami a pridáme zvyšné jablká a hrozno. Potrieme zredukovaným ciderom.

  6. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 150 °C asi 60 minút. Potom znovu potrieme ciderom a dopekáme ďalších 20 minút. Podávame napríklad so zemiakmi. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.