Pečené kura so slivkami v škoricovo-korenistej omáčke
Pečené kura so slivkami v škoricovo-korenistej omáčke bude tým najlepším receptom, aký ste v poslednej dobe ochutnali. Doslova vás zahreje na duši a poteší všetky chuťové poháriky. Výnimočnú omáčku si vychutnáte do posledného sústa a bude to zábavná lekcia varenia.
Ingrediencie
1 kschladené celé kura
Na marinádu
2 PLolivový olej
100 gsmotanový biely jogurt
1 ČLmletá škorica
1 ČLsoľ
2 PLmed
100 ganglická slanina
1 hrsťnasekané mandle
100 gsušené slivky
2 vetvičkyčerstvý rozmarín
700 gmalé zemiaky so šupkou
2 kscelá škorica
1 štipkamletý klinček
100 mlkurací vývar alebo vody
Postup
Kura očistíme, umyjeme a osušíme. V mise premiešame olej, jogurt, škoricu, soľ a med. Touto zmesou kura potrieme zo všetkých strán aj vo vnútri. Môžeme ho nechať marinovať cez noc, ale stačí aj 30 minút.
Slaninu nakrájame na kocky, pridáme mandle, nasekané slivky a rozmarín.
Kura vložíme do pekáča, okolo neho rozprestrieme osolené a prepolené zemiaky a slaninovú zmes.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C asi 30 minút, pridáme celú škoricu a klinčeky, premiešame, podlejeme vývarom a pečieme ďalších 60 minút. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre