Pečené kura so slivkami v škoricovo-korenistej omáčke

Pečené kura so slivkami v škoricovo-korenistej omáčke

Pečené kura so slivkami v škoricovo-korenistej omáčke bude tým najlepším receptom, aký ste v poslednej dobe ochutnali. Doslova vás zahreje na duši a poteší všetky chuťové poháriky. Výnimočnú omáčku si vychutnáte do posledného sústa a bude to zábavná lekcia varenia.

Ingrediencie

  • 1 kschladené celé kura

Na marinádu

  • 2 PLolivový olej

  • 100 gsmotanový biely jogurt

  • 1 ČLmletá škorica

  • 1 ČLsoľ

  • 2 PLmed

  • 100 ganglická slanina

  • 1 hrsťnasekané mandle

  • 100 gsušené slivky

  • 2 vetvičkyčerstvý rozmarín

  • 700 gmalé zemiaky so šupkou

  • 2 kscelá škorica

  • 1 štipkamletý klinček

  • 100 mlkurací vývar alebo vody

Postup

  1. Kura očistíme, umyjeme a osušíme. V mise premiešame olej, jogurt, škoricu, soľ a med. Touto zmesou kura potrieme zo všetkých strán aj vo vnútri. Môžeme ho nechať marinovať cez noc, ale stačí aj 30 minút.

  2. Slaninu nakrájame na kocky, pridáme mandle, nasekané slivky a rozmarín.

  3. Kura vložíme do pekáča, okolo neho rozprestrieme osolené a prepolené zemiaky a slaninovú zmes.

  4. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C asi 30 minút, pridáme celú škoricu a klinčeky, premiešame, podlejeme vývarom a pečieme ďalších 60 minút. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Tip redakcie
Mäsité jedlá
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.