Pečené kuracie stehná s cesnakovou omáčkou

Pečené kuracie stehná s cesnakovou omáčkou

Pečené kuracie stehná s cesnakovou omáčkou budú tou najlepšou odmenou pre celú rodinu. Lahodné a chuťovo výrazné jedlo spája rodinu k jednému stolu a toto je presne ten typ receptu, ktorý oceníte pre jeho jednoduchosť a dokonalý výsledok.

Ingrediencie

  • 4 kskuracie stehná

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 2 PLdijonska horčica

  • 2 strúčikycesnaku

  • 50 gmaslo

  • 2 PLhladká múka

  • 150 mlkurací vývar

  • 250 mlsmotana

Na dokončenie

  • anglická slanina

  • čerstvá petržlenová vňať

Postup

  1. Kuracie stehná z vrchnej strany narežeme nožom, osolíme, okoreníme a potrieme dijonskou horčicou. Dáme ich do pekáča, pridáme prepolený cesnak a polovicu masla. Pečieme pri 160 °C asi 60 minút. V priebehu pečenia mäso podlievame vodou, keď je mäkké, vyberieme ho a uchovávame v teple. Na panvici rozohrejeme zvyšné maslo a orestujeme múku, po minúte zalejeme vývarom.

  2. Ochutíme soľou, korením a prilejeme výpek a smotanu. Necháme 15 minút prevariť. Do omáčky pridáme i cesnak, ktorý sa piekol s mäsom, časť si môžeme nechať na ozdobenie. Pečené kura podávame s rôzne upravenými zemiakmi s opečenou slaninou a petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Prílohy
Mäsité jedlá
Omáčky
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.