Pečené kuracie stehná s cesnakovou omáčkou
Pečené kuracie stehná s cesnakovou omáčkou budú tou najlepšou odmenou pre celú rodinu. Lahodné a chuťovo výrazné jedlo spája rodinu k jednému stolu a toto je presne ten typ receptu, ktorý oceníte pre jeho jednoduchosť a dokonalý výsledok.
Ingrediencie
4 kskuracie stehná
soľ
mleté čierne korenie
2 PLdijonska horčica
2 strúčikycesnaku
50 gmaslo
2 PLhladká múka
150 mlkurací vývar
250 mlsmotana
Na dokončenie
anglická slanina
čerstvá petržlenová vňať
Postup
Kuracie stehná z vrchnej strany narežeme nožom, osolíme, okoreníme a potrieme dijonskou horčicou. Dáme ich do pekáča, pridáme prepolený cesnak a polovicu masla. Pečieme pri 160 °C asi 60 minút. V priebehu pečenia mäso podlievame vodou, keď je mäkké, vyberieme ho a uchovávame v teple. Na panvici rozohrejeme zvyšné maslo a orestujeme múku, po minúte zalejeme vývarom.
Ochutíme soľou, korením a prilejeme výpek a smotanu. Necháme 15 minút prevariť. Do omáčky pridáme i cesnak, ktorý sa piekol s mäsom, časť si môžeme nechať na ozdobenie. Pečené kura podávame s rôzne upravenými zemiakmi s opečenou slaninou a petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre