Keď chcete pripraviť pečené morčacie stehno s ružičkovým kelom rozhodne nemusíte byť profesionálnym kuchárom. S naším receptom to zvládnete ľavou zadnou. Nekomplikovaný, ale výnimočne chutný obed môžete pokojne podávať aj pri slávnostnejšej príležitosti.
1000 gdolné morčacie stehná
60 gúdená slanina
soľ
800 gružičkový kel
4 PLolej
mleté čierne korenie
50 gmaslo
Morčacie stehno prešpikujeme slaninou, zvyšnú slaninu nakrájame na kocky. Stehno osolíme, vložíme do pekáča a pečieme pri 150 °C asi 110 minút. V priebehu pečenia mäso podlievame vodou a prelievame výpekom. V polovici pečenia mäso otočíme. Ružičky kelu umyjeme a časť aj prepolíme.
Potom ich 3 minúty povaríme vo vriacej osolenej vode. Po uvarení ich precedíme. Zvyšnú nakrájanú slaninu orestujeme na panvici. Potom prisypeme kel, osolíme, okoreníme a restujeme ďalšie 3 minúty. Potom ich pridáme 5 minút pred koncom pečenia k mäsu. Nakoniec vmiešame do výpeku maslo a podávame napríklad spolu s popučenými zemiakmi. Dobrú chuť!
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre
© Copyright 2025 - Varíme spolu
Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.