Pečené morčacie stehno s ružičkovým kelom

Pečené morčacie stehno s ružičkovým kelom

Keď chcete pripraviť pečené morčacie stehno s ružičkovým kelom rozhodne nemusíte byť profesionálnym kuchárom. S naším receptom to zvládnete ľavou zadnou. Nekomplikovaný, ale výnimočne chutný obed môžete pokojne podávať aj pri slávnostnejšej príležitosti.

Ingrediencie

  • 1000 gdolné morčacie stehná

  • 60 gúdená slanina

  • soľ

  • 800 gružičkový kel

  • 4 PLolej

  • mleté čierne korenie

  • 50 gmaslo

Postup

  1. Morčacie stehno prešpikujeme slaninou, zvyšnú slaninu nakrájame na kocky. Stehno osolíme, vložíme do pekáča a pečieme pri 150 °C asi 110 minút. V priebehu pečenia mäso podlievame vodou a prelievame výpekom. V polovici pečenia mäso otočíme. Ružičky kelu umyjeme a časť aj prepolíme.

  2. Potom ich 3 minúty povaríme vo vriacej osolenej vode. Po uvarení ich precedíme. Zvyšnú nakrájanú slaninu orestujeme na panvici. Potom prisypeme kel, osolíme, okoreníme a restujeme ďalšie 3 minúty. Potom ich pridáme 5 minút pred koncom pečenia k mäsu. Nakoniec vmiešame do výpeku maslo a podávame napríklad spolu s popučenými zemiakmi. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.