Pečené zemiaky s mletým mäsom

Pečené zemiaky s mletým mäsom

Najjednoduchšie jedlá zvyknú mať najväčší úspech. Ak také preferujete, určite vyskúšajte aj pečené zemiaky s mletým mäsom. Sú jednoduché, stačí im málo surovín, sú výdatné a chutia celej rodine.

Ingrediencie

  • 4 ksväčšie zemiaky

  • 2 PLolivový olej

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 2 PLrastlinný olej

  • 1 kscibuľa nakrájaná nadrobno

  • 300 ghovädzie mleté mäso

  • 150 gsterilizované uhorky nakrájané na malé kocky

  • 4 plátkycheddar syr

  • kečup

  • horčica

  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup

  1. Zemiaky aj so šupkou umyjeme a osušíme. Potrieme ich olivovým olejom, soľou a pečieme pri 220 °C asi 40 minút do mäkka.

  2. Na oleji speníme cibuľku a pridáme mleté mäso, orestujeme do zlatista, osolíme, okoreníme a podlejeme vodou a dusíme do mäkka.

  3. Horúce upečené zemiaky prekrojíme a ľahko vydlabeme. Naplníme mäsovou zmesou, posypeme na jemno nakrájanou uhorkou, cibuľou a poukladáme cheddar. Podľa chuti podávame s kečupom, horčicou a petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.