Pečené zemiaky s mletým mäsom
Najjednoduchšie jedlá zvyknú mať najväčší úspech. Ak také preferujete, určite vyskúšajte aj pečené zemiaky s mletým mäsom. Sú jednoduché, stačí im málo surovín, sú výdatné a chutia celej rodine.
Ingrediencie
4 ksväčšie zemiaky
2 PLolivový olej
soľ
mleté čierne korenie
2 PLrastlinný olej
1 kscibuľa nakrájaná nadrobno
300 ghovädzie mleté mäso
150 gsterilizované uhorky nakrájané na malé kocky
4 plátkycheddar syr
kečup
horčica
čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Postup
Zemiaky aj so šupkou umyjeme a osušíme. Potrieme ich olivovým olejom, soľou a pečieme pri 220 °C asi 40 minút do mäkka.
Na oleji speníme cibuľku a pridáme mleté mäso, orestujeme do zlatista, osolíme, okoreníme a podlejeme vodou a dusíme do mäkka.
Horúce upečené zemiaky prekrojíme a ľahko vydlabeme. Naplníme mäsovou zmesou, posypeme na jemno nakrájanou uhorkou, cibuľou a poukladáme cheddar. Podľa chuti podávame s kečupom, horčicou a petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre