Pečené zemiaky so syrovou plnkou a slaninou
Jednoduché a rýchle jedlo vždy patrí medzi hviezdne pokrmy každej domácnosti. Zapekané zemiaky so syrovou plnkou a slaninou sú presne týmto typom jedla, ktoré chutí každému a už len jeho vôňa dokáže zaručene prilákať ku stolu. Možno ste už tiež dostali chuť na plnku z rozpusteného syra a chrumkavej slaninky, takže nestrácajte čas čakaním.
Ingrediencie
1 PLolivový olej
25 gmaslo
1 ksveľká cibuľa
150 gslanina na plátky
6 ksstredne veľké zemiaky uvarené v šupke
soľ
mleté čierne korenie
2 PL40 % smotana na šľahanie
200 gstrúhaný syr (napríklad zmes eidam a cheddar)
čerstvá petržlenová vňať nakrájaná na jemno
žerucha na ozdobenie
Postup
Olej s polovicou masla nahrejeme na panvici, pridáme na jemno nakrájanú cibuľu a opečieme ju do zlatista. Cibuľu z panvice vyberieme a opečieme v nej nakrájanú slaninu. Všetko odložíme bokom.
Zemiaky rozkrojíme a z každej polovice opatrne vydlabeme vnútro, ktoré preložíme do misy a dôkladne ho premiešame so zvyšným zmäknutým maslom a smotanou. Osolíme, okoreníme a k zmesi primiešame opečenú cibuľu so slaninou, tri štvrtiny zmesi syra a petržlenovej vňate.
Pripravenou zmesou naplníme vydlabané zemiaky, posypeme ich zvyšným syrom a dáme na 10 až 15 minút zapiecť na program gril do rúry. Podávame ozdobené žeruchou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre