Pečené zemiaky so syrovou plnkou a slaninou

Pečené zemiaky so syrovou plnkou a slaninou

Jednoduché a rýchle jedlo vždy patrí medzi hviezdne pokrmy každej domácnosti. Zapekané zemiaky so syrovou plnkou a slaninou sú presne týmto typom jedla, ktoré chutí každému a už len jeho vôňa dokáže zaručene prilákať ku stolu. Možno ste už tiež dostali chuť na plnku z rozpusteného syra a chrumkavej slaninky, takže nestrácajte čas čakaním.

Ingrediencie

  • 1 PLolivový olej

  • 25 gmaslo

  • 1 ksveľká cibuľa

  • 150 gslanina na plátky

  • 6 ksstredne veľké zemiaky uvarené v šupke

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 2 PL40 % smotana na šľahanie

  • 200 gstrúhaný syr (napríklad zmes eidam a cheddar)

  • čerstvá petržlenová vňať nakrájaná na jemno

  • žerucha na ozdobenie

Postup

  1. Olej s polovicou masla nahrejeme na panvici, pridáme na jemno nakrájanú cibuľu a opečieme ju do zlatista. Cibuľu z panvice vyberieme a opečieme v nej nakrájanú slaninu. Všetko odložíme bokom.

  2. Zemiaky rozkrojíme a z každej polovice opatrne vydlabeme vnútro, ktoré preložíme do misy a dôkladne ho premiešame so zvyšným zmäknutým maslom a smotanou. Osolíme, okoreníme a k zmesi primiešame opečenú cibuľu so slaninou, tri štvrtiny zmesi syra a petržlenovej vňate.

  3. Pripravenou zmesou naplníme vydlabané zemiaky, posypeme ich zvyšným syrom a dáme na 10 až 15 minút zapiecť na program gril do rúry. Podávame ozdobené žeruchou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Prílohy
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.