Pečený chrumkavý karfiol
Ak chcete pre svoje zdravie urobiť niečo viac aj v kuchyni, pripravte si pečený chrumkavý karfiol. Iste, vysmážaný je asi tou najobľúbenejšou verziou karfiolu, ale aj táto má svoje pozitíva. Chutí vynikajúco, je chrumkavý a nepotrebuje vysmážať, aby ste si ho obľúbili po prvom súste. No a pritom budete potrebovať iba základné suroviny, ktoré vytvoria doslova návykovú chuť.
Ingrediencie
1 kskarfiol
soľ
2 strúčikycesnaku
1 kscibuľa
2 PLolivový olej
mleté čierne korenie
mletá paprika
50 gstrúhanka
50 gparmezán
250 gkyslá smotana
čerstvá pažítka
Postup
Karfiol očistíme a uvaríme v osolenej vode do polomäkka. Cesnak s cibuľou nakrájame najemno a orestujeme na olivovom oleji, pridáme ružičky karfiolu, osolíme, okoreníme a posypeme paprikou. Tiež orestujeme.
Potom dáme karfiol do zapekacej misy, strúhanku opečieme na panvici a zmiešame ju so strúhaným parmezánom. Osolíme, okoreníme a posypeme paprikou. Zmes nasypeme na karfiol a zapečieme v rúre pri 190 °C asi 10 minút.
Kyslú smotanu ochutíme soľou, korením a nasekanou pažítkou. Podávame spolu s karfiolom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre