Pečený chrumkavý karfiol

Pečený chrumkavý karfiol

Ak chcete pre svoje zdravie urobiť niečo viac aj v kuchyni, pripravte si pečený chrumkavý karfiol. Iste, vysmážaný je asi tou najobľúbenejšou verziou karfiolu, ale aj táto má svoje pozitíva. Chutí vynikajúco, je chrumkavý a nepotrebuje vysmážať, aby ste si ho obľúbili po prvom súste. No a pritom budete potrebovať iba základné suroviny, ktoré vytvoria doslova návykovú chuť.

Ingrediencie

  • 1 kskarfiol

  • soľ

  • 2 strúčikycesnaku

  • 1 kscibuľa

  • 2 PLolivový olej

  • mleté čierne korenie

  • mletá paprika

  • 50 gstrúhanka

  • 50 gparmezán

  • 250 gkyslá smotana

  • čerstvá pažítka

Postup

  1. Karfiol očistíme a uvaríme v osolenej vode do polomäkka. Cesnak s cibuľou nakrájame najemno a orestujeme na olivovom oleji, pridáme ružičky karfiolu, osolíme, okoreníme a posypeme paprikou. Tiež orestujeme.

  2. Potom dáme karfiol do zapekacej misy, strúhanku opečieme na panvici a zmiešame ju so strúhaným parmezánom. Osolíme, okoreníme a posypeme paprikou. Zmes nasypeme na karfiol a zapečieme v rúre pri 190 °C asi 10 minút.

  3. Kyslú smotanu ochutíme soľou, korením a nasekanou pažítkou. Podávame spolu s karfiolom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Bezmäsité jedlá
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.