Pečený losos s orieškovou krustou

Pečený losos s orieškovou krustou

Pečený losos s orieškovou krustou nadchne každého. Je to veľmi jednoduchý a rýchly recept, vďaka ktorému budete obed alebo večeru servírovať do pol hodiny. Samozrejme, musíte mať čerstvého lososa, ten z mrazničky by takú rýchlosť nedosiahol.

Ingrediencie

  • 2 PLdijonska horčica

  • 1 strúčikcesnaku

  • 1/4 ČLcitrónová kôra

  • 1 ČLcitrónová šťava

  • 1 ČLčerstvý rozmarín

  • 1/2 ČLmed

  • 1/2 ČLsoľ

  • 1/4 ČLchilli vločky

  • 3 PLpanko strúhanka

  • 50 gvlašské orechy

  • extra panenský olivový olej

  • 800 gfilety z lososa (bez kože)

Postup

  1. Horčicu zmiešame s prelisovaným cesnakom, nastrúhanou citrónovou kôrou, citrónovou šťavou, nasekaným rozmarínom, medom, soľou a chilli vločkami.

  2. V ďalšej miske zmiešame panko strúhanku, nasekané vlašské orechy a olivový olej. Plech vystelieme papierom na pečenie.

  3. Lososa rozložíme na papier na pečenie, potrieme horčicovou zmesou a posypeme panko strúhankou a zmesou. Ľahko pritlačíme a pokvapkáme olivovým olejom.

  4. Pečieme pri 220 °C asi 12 minút. Hotového lososa podávame napríklad s mesiačikmi citrónu, rozmarínom a varenými zemiakmi s maslom a petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Tip redakcie
Ryby
Vianoce

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.