Pečený losos s orieškovou krustou
Pečený losos s orieškovou krustou nadchne každého. Je to veľmi jednoduchý a rýchly recept, vďaka ktorému budete obed alebo večeru servírovať do pol hodiny. Samozrejme, musíte mať čerstvého lososa, ten z mrazničky by takú rýchlosť nedosiahol.
Ingrediencie
2 PLdijonska horčica
1 strúčikcesnaku
1/4 ČLcitrónová kôra
1 ČLcitrónová šťava
1 ČLčerstvý rozmarín
1/2 ČLmed
1/2 ČLsoľ
1/4 ČLchilli vločky
3 PLpanko strúhanka
50 gvlašské orechy
extra panenský olivový olej
800 gfilety z lososa (bez kože)
Postup
Horčicu zmiešame s prelisovaným cesnakom, nastrúhanou citrónovou kôrou, citrónovou šťavou, nasekaným rozmarínom, medom, soľou a chilli vločkami.
V ďalšej miske zmiešame panko strúhanku, nasekané vlašské orechy a olivový olej. Plech vystelieme papierom na pečenie.
Lososa rozložíme na papier na pečenie, potrieme horčicovou zmesou a posypeme panko strúhankou a zmesou. Ľahko pritlačíme a pokvapkáme olivovým olejom.
Pečieme pri 220 °C asi 12 minút. Hotového lososa podávame napríklad s mesiačikmi citrónu, rozmarínom a varenými zemiakmi s maslom a petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre