Pečený syr Brie s hroznom a krekrami
Nadšenie pre tento pečený syr len tak neukryjete, najmä keď ochutnáte prvé sústo. S hroznom na skaramelizovanom základe, orechami a bylinkami chutí naozaj famózne. Upečte si k nemu domáce krekry a nechajte chute vyniknúť.
Ingrediencie
20 gtrstinový cukor
150 ghrozno
2 PLbalzamikový ocot
500 gsyr brie
1 hrsťorechy (mix)
čerstvý tymián podľa chuti
1 ksvajce na potretie
Domáce krekry
250 ghladká múka
1 balíčekkypriaci prášok do pečiva
1/2 ČLsoľ
1 ČLkrupicový cukor
1 PLnasekaný rozmarín
100 mlolivový olej
120 mlvlažná voda
Postup
Na panvicu nasypeme cukor a necháme ho skaramelizovať. Keď skaramelizuje, pridáme bobule hrozna. Prilejeme ocot, ktorý necháme zredukovať.
Zo syra opatrne odstránime kôrku na vrchnej strane a touto stranou nahor ho vložíme do pekáča vystlaného alobalom. Na odkrytú časť syra navrstvíme nasekané orechy a trošku čerstvého tymiánu. Navrch položíme opečené hrozno a pečieme vo vyhriatej rúre pri 250 °C (horné pečenie) asi 5 minút, až kým sa syr nerozpustí.
Múku zmiešame s kypriacim práškom, soľou, cukrom a rozmarínom. Prilejeme olej a vodu. Následne vypracujeme tuhšie, ale pružné cesto. Rozvaľkáme ho na obdĺžnik s hrúbkou asi 3 mm. Prenesieme ho na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Rozkrájame ho radielkom na malé obdĺžniky. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 15 – 20 minút. Podávame s rozpečeným syrom posypaným čerstvým tymiánom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre