Pečený syr Brie s hroznom a krekrami

Pečený syr Brie s hroznom a krekrami

Nadšenie pre tento pečený syr len tak neukryjete, najmä keď ochutnáte prvé sústo. S hroznom na skaramelizovanom základe, orechami a bylinkami chutí naozaj famózne. Upečte si k nemu domáce krekry a nechajte chute vyniknúť.

Ingrediencie

  • 20 gtrstinový cukor

  • 150 ghrozno

  • 2 PLbalzamikový ocot

  • 500 gsyr brie

  • 1 hrsťorechy (mix)

  • čerstvý tymián podľa chuti

  • 1 ksvajce na potretie

Domáce krekry

  • 250 ghladká múka

  • 1 balíčekkypriaci prášok do pečiva

  • 1/2 ČLsoľ

  • 1 ČLkrupicový cukor

  • 1 PLnasekaný rozmarín

  • 100 mlolivový olej

  • 120 mlvlažná voda

Postup

  1. Na panvicu nasypeme cukor a necháme ho skaramelizovať. Keď skaramelizuje, pridáme bobule hrozna. Prilejeme ocot, ktorý necháme zredukovať.

  2. Zo syra opatrne odstránime kôrku na vrchnej strane a touto stranou nahor ho vložíme do pekáča vystlaného alobalom. Na odkrytú časť syra navrstvíme nasekané orechy a trošku čerstvého tymiánu. Navrch položíme opečené hrozno a pečieme vo vyhriatej rúre pri 250 °C (horné pečenie) asi 5 minút, až kým sa syr nerozpustí.

  3. Múku zmiešame s kypriacim práškom, soľou, cukrom a rozmarínom. Prilejeme olej a vodu. Následne vypracujeme tuhšie, ale pružné cesto. Rozvaľkáme ho na obdĺžnik s hrúbkou asi 3 mm. Prenesieme ho na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Rozkrájame ho radielkom na malé obdĺžniky. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 15 – 20 minút. Podávame s rozpečeným syrom posypaným čerstvým tymiánom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Prílohy
Chuťovky
Tip redakcie
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.