Penne ala puttanesca
Každý slávny recept sa dá pripraviť aj trochu iným spôsobom. Napríklad špagety alla putanesca môžete pokojne nahradiť cestovinami penne a výsledok bude rovnako skvelý. O tú najdôležitejšiu chuť sa postarajú ostatné suroviny, nech už budú mať cestoviny akýkoľvek tvar.
Ingrediencie
500 gcestoviny penne
2 PLolivový olej
200 gkríčkové paradajky
1 ksmenšia cibuľa
6 strúčikovcesnaku
4 kschilli papričky
400 gmleté mäso
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie podľa chuti
1 hrsťčerstvá petržlenová vňať
80 gančovičky
600 mlsterilizované sekané paradajky
2 PLolivy
1/2 PLkapary
Postup
Penne uvaríme al dente, precedíme, pokvapkáme trochou olivového oleja a necháme vychladnúť. Zeleninu očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
Mäso vložíme do misy, osolíme, okoreníme a pridáme polovicu nasekanej petržlenovej vňate. Mokrými rukami vytvarujeme menšie mäsové guľôčky, ktoré zvoľna opekáme na rozpálenom oleji do zlatista. Upečené guľôčky dáme na bok a udržujeme ich teplé.
Do výpeku z mäsa pridáme olej, orestujeme cibuľu, cesnak, ančovičky a chilli papričku. Potom vmiešame sterilizované paradajky a 20 minút na miernom ohni varíme. Nakoniec pridáme olivy, kapary, nakrájané paradajky, petržlenovú vňať a dochutíme soľou a korením.
V hotovej omáčke prehrejeme mäsové guľôčky, penne, premiešame, rozdelíme na teplé taniere, ozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre