Penne ala puttanesca

Penne ala puttanesca

Každý slávny recept sa dá pripraviť aj trochu iným spôsobom. Napríklad špagety alla putanesca môžete pokojne nahradiť cestovinami penne a výsledok bude rovnako skvelý. O tú najdôležitejšiu chuť sa postarajú ostatné suroviny, nech už budú mať cestoviny akýkoľvek tvar.

Ingrediencie

  • 500 gcestoviny penne

  • 2 PLolivový olej

  • 200 gkríčkové paradajky

  • 1 ksmenšia cibuľa

  • 6 strúčikovcesnaku

  • 4 kschilli papričky

  • 400 gmleté mäso

  • soľ podľa chuti

  • mleté čierne korenie podľa chuti

  • 1 hrsťčerstvá petržlenová vňať

  • 80 gančovičky

  • 600 mlsterilizované sekané paradajky

  • 2 PLolivy

  • 1/2 PLkapary

Postup

  1. Penne uvaríme al dente, precedíme, pokvapkáme trochou olivového oleja a necháme vychladnúť. Zeleninu očistíme a nakrájame na menšie kúsky.

  2. Mäso vložíme do misy, osolíme, okoreníme a pridáme polovicu nasekanej petržlenovej vňate. Mokrými rukami vytvarujeme menšie mäsové guľôčky, ktoré zvoľna opekáme na rozpálenom oleji do zlatista. Upečené guľôčky dáme na bok a udržujeme ich teplé.

  3. Do výpeku z mäsa pridáme olej, orestujeme cibuľu, cesnak, ančovičky a chilli papričku. Potom vmiešame sterilizované paradajky a 20 minút na miernom ohni varíme. Nakoniec pridáme olivy, kapary, nakrájané paradajky, petržlenovú vňať a dochutíme soľou a korením.

  4. V hotovej omáčke prehrejeme mäsové guľôčky, penne, premiešame, rozdelíme na teplé taniere, ozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Mäsité jedlá
Cestoviny a pizza
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.