Penne s hráškom a žeruchou

Penne s hráškom a žeruchou

Jednoduché penne s hráškom a žeruchou zvládne uvariť aj dieťa. Nepreháňame, aj keď malú asistenciu rodiča určite uvíta, je to ten typ receptu, pri ktorom môžete spoločne stráviť čas a zároveň rozvíjať nové schopnosti svojej ratolesti. Nikdy neviete, kedy sa mu to zíde alebo či to v ňom neprebudí túžbu po kariére v gastro oblasti.

Ingrediencie

  • 350 gcestoviny penne

  • 300 gčerstvý hrášok

  • 1 strúčikcesnaku

  • 100 gžerucha

  • 2 PLmascarpone

  • 2 PLčerstvý estragon

  • 1 kscitrónová šťava a kôra z 1 citróna

  • olivový olej k podávaniu

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • hráškové klíčky na dokončenie

Postup

  1. Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Medzitým v samostatnej panvici s vriacou vodou varíme hrášok spolu s cesnakom asi 3 až 5 minút, pokým nezmäkne. Cestoviny precedíme a trochu vody si odložíme stranou. Hrášok, cesnak a žeruchu vložíme do mixéra s 2 lyžicami vody z varenia cestovín.

  2. Rozmixujeme na hrubé pyré. Cestoviny vrátime do hrnca, vmiešame hráškovú zmes, mascarpone, estragón a citrónovú kôru a šťavu. Dochutíme soľou a korením a podávame ozdobené napríklad výhonkami jarného hrášku. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Bezmäsité jedlá
Cestoviny a pizza
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.