Penne s hráškom a žeruchou
Jednoduché penne s hráškom a žeruchou zvládne uvariť aj dieťa. Nepreháňame, aj keď malú asistenciu rodiča určite uvíta, je to ten typ receptu, pri ktorom môžete spoločne stráviť čas a zároveň rozvíjať nové schopnosti svojej ratolesti. Nikdy neviete, kedy sa mu to zíde alebo či to v ňom neprebudí túžbu po kariére v gastro oblasti.
Ingrediencie
350 gcestoviny penne
300 gčerstvý hrášok
1 strúčikcesnaku
100 gžerucha
2 PLmascarpone
2 PLčerstvý estragon
1 kscitrónová šťava a kôra z 1 citróna
olivový olej k podávaniu
soľ
mleté čierne korenie
hráškové klíčky na dokončenie
Postup
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Medzitým v samostatnej panvici s vriacou vodou varíme hrášok spolu s cesnakom asi 3 až 5 minút, pokým nezmäkne. Cestoviny precedíme a trochu vody si odložíme stranou. Hrášok, cesnak a žeruchu vložíme do mixéra s 2 lyžicami vody z varenia cestovín.
Rozmixujeme na hrubé pyré. Cestoviny vrátime do hrnca, vmiešame hráškovú zmes, mascarpone, estragón a citrónovú kôru a šťavu. Dochutíme soľou a korením a podávame ozdobené napríklad výhonkami jarného hrášku. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre