Perníková bábovka s mrkvou a tvarohovou náplňou

Perníková bábovka s mrkvou a tvarohovou náplňou

Vláčna a voňavá perníková bábovka vám vyčaruje domácu pohodu, kedykoľvek si ju upečiete. Hodí sa ako sladké raňajky, k popoludňajšej káve alebo k podvečernému čaju. S mrkvou a tvarohovou náplňou jej jednoducho nebudete chcieť odolať.

Ingrediencie

  • 50 ghrozienka

  • 50 mlrum

  • rastlinný olej na vymastenie

  • polohrubá múka na vysypanie

  • práškový cukor na posypanie

Cesto

  • 3 ksvajcia

  • 100 gtrstinový cukor

  • 160 mlrastlinný olej

  • 250 gmrkva

  • 300 ghladká múka

  • 2 ČLperníkové korenie

  • 1 ČLsóda

Tvarohová náplň

  • 360 gsyr žervé

  • 1 ksvajce

  • 2 balíčkyvanilkový cukor

Postup

  1. Hrozienka prepláchneme studenou vodou a namočíme do rumu, kde ich necháme asi 4 hodiny nasiaknuť rum. Vajcia s cukrom vyšľaháme do hustej peny. Postupne zašľaháme olej.

  2. Mrkvu očistíme a nastrúhame najemno. Vmiešame ich do zmesi vajec spolu s múkou, perníkovým korením a sódou. Žervé zmiešame s vajíčkom, vanilkovým cukrom a hrozienkami aj s rumom.

  3. Do olejom vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy v tvare bábovky nalejeme najskôr polovicu cesta. Na cesto rozotrieme náplň, na ktorú nalejeme aj zvyšné cesto.

  4. Bábovku pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 50 minút. Po upečení ju necháme chvíľu vychladnúť vo forme a potom ju vyklopíme na kovovú mriežku. Pred podávaním bábovku pocukrujeme. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Raňajky
Koláče
zima

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.