Perníková bábovka s mrkvou a tvarohovou náplňou
Vláčna a voňavá perníková bábovka vám vyčaruje domácu pohodu, kedykoľvek si ju upečiete. Hodí sa ako sladké raňajky, k popoludňajšej káve alebo k podvečernému čaju. S mrkvou a tvarohovou náplňou jej jednoducho nebudete chcieť odolať.
Ingrediencie
50 ghrozienka
50 mlrum
rastlinný olej na vymastenie
polohrubá múka na vysypanie
práškový cukor na posypanie
Cesto
3 ksvajcia
100 gtrstinový cukor
160 mlrastlinný olej
250 gmrkva
300 ghladká múka
2 ČLperníkové korenie
1 ČLsóda
Tvarohová náplň
360 gsyr žervé
1 ksvajce
2 balíčkyvanilkový cukor
Postup
Hrozienka prepláchneme studenou vodou a namočíme do rumu, kde ich necháme asi 4 hodiny nasiaknuť rum. Vajcia s cukrom vyšľaháme do hustej peny. Postupne zašľaháme olej.
Mrkvu očistíme a nastrúhame najemno. Vmiešame ich do zmesi vajec spolu s múkou, perníkovým korením a sódou. Žervé zmiešame s vajíčkom, vanilkovým cukrom a hrozienkami aj s rumom.
Do olejom vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy v tvare bábovky nalejeme najskôr polovicu cesta. Na cesto rozotrieme náplň, na ktorú nalejeme aj zvyšné cesto.
Bábovku pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 50 minút. Po upečení ju necháme chvíľu vychladnúť vo forme a potom ju vyklopíme na kovovú mriežku. Pred podávaním bábovku pocukrujeme. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre