Perníková zmrzlina s višňovou omáčkou
Perníková zmrzlina s višňovou omáčkou nie je dezert, ktorý by sa podával denne, možno skôr na špeciálne príležitosti. Veríme však, že vám nič nebráni vyskúšať toto netradičné spojenie a vytvoriť si vlastný názor, kedy ho budete servírovať. Naviac, ku všetkým použitým chutiam ešte celý dezert posypte makovou mrveničkou. Už ste dostali chuť? Určite si túto pochúťku pripravte, nebudete ľutovať.
Na perníkovú zmrzlinu
4 ksžĺtky
1 kscelé vajce
140 gpráškový cukor
1 balenievanilkový cukor
2 ČLperníkové korenie
250 mlsmotana na šľahanie
Na makovú mrveničku
100 gpolohrubá múka
75 gkrupicový cukor
60 gmaslo
20 gcelý mak
Na višňovú omáčku
500 gvišne
100 gkrupicový cukor
2 PLrum
Postup
Žĺtky, vajce, práškový cukor, vanilkový cukor a korenie vyšľaháme nad horúcim vodným kúpeľom do zhustnutia. Potom vyberieme a šľaháme do vychladnutia. Premiešame so šľahačkou vyšľahanou do tuha. Naplníme do kovovej misky a dáme stuhnúť do mrazničky asi na 4 hodiny.
Potom vyberieme a necháme asi 20 minút v chladničke povoliť. Na mrveničku prepracujeme múku s cukrom, maslom a makom. Rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 20 minút. Potom necháme vychladnúť.
Vykôstkované višne nakrájame na polovice, dáme ich do kastrólika a prisypeme cukor. Na miernom plameni povaríme do krémovitej konzistencie. Necháme vychladnúť a ochutíme rumom. Do pohárikov nalejeme omáčku, pridáme porcie zmrzliny a posypeme ich makovou mrveničkou. Ihneď podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre