Pikantná tekvicová krémová polievka
Kto sa rád pri jedle zapotí, a nielen pri jeho príprave, ten si určite vychutná pikantnú tekvicovú a krémovú polievku. Chilli sa na nej vyníma nielen ako dekorácia na povrchu, ale aj v jej chuti, ako súčasť kajenského korenia. Pozor na použité množstvo, aby si pochutili všetci stravníci. Inak, výhodou tohto korenia je tiež to, že pomáha produkovať enzýmy a tráviace šťavy, takže stimuluje celé trávenie.
Ingrediencie
1 ksmuškátová tekvica
1 štipkakajenské korenie
1 PLsušená šalvia
2 ČLmorská soľ
1/2 ČLmleté čierne korenie
olivový olej
2 kscibuľa
3 strúčikycesnaku
3 PLšpeciálne cajunské korenie (zmes)
720 mlzeleninový vývar
480 mlkokosové mlieko
smotana k podávaniu
tekvicové semienka k podávaniu
mleté chilli korenie k podávaniu
Postup
Olúpanú a nakrájanú tekvicu rozložíme na plech a posypeme kajenským korením, šalviou, korením a potrieme olejom. Rukami všetko premiešame, pečieme pri 180 °C asi 45 minút do mäkka.
V hrnci restujeme na lyžici oleja nakrájanú cibuľu a nasekaný cesnak. Ľahko osolíme a opekáme asi 4 minúty. Potom primiešame upečenú tekvicu.
Dochutíme kajenským korením a prilejeme zeleninový vývar a kokosové mlieko. Polievku necháme asi 10 minút variť a rozmixujeme ju do hladka.
Ak je polievka príliš hustá, prilejeme viac zeleninového vývaru. Dochutíme soľou, korením a podávame ozdobené smotanou, tekvicovými semienkami a mletým chilli. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre