Pikantná tekvicová krémová polievka

Pikantná tekvicová krémová polievka

Kto sa rád pri jedle zapotí, a nielen pri jeho príprave, ten si určite vychutná pikantnú tekvicovú a krémovú polievku. Chilli sa na nej vyníma nielen ako dekorácia na povrchu, ale aj v jej chuti, ako súčasť kajenského korenia. Pozor na použité množstvo, aby si pochutili všetci stravníci. Inak, výhodou tohto korenia je tiež to, že pomáha produkovať enzýmy a tráviace šťavy, takže stimuluje celé trávenie.

Ingrediencie

  • 1 ksmuškátová tekvica

  • 1 štipkakajenské korenie

  • 1 PLsušená šalvia

  • 2 ČLmorská soľ

  • 1/2 ČLmleté čierne korenie

  • olivový olej

  • 2 kscibuľa

  • 3 strúčikycesnaku

  • 3 PLšpeciálne cajunské korenie (zmes)

  • 720 mlzeleninový vývar

  • 480 mlkokosové mlieko

  • smotana k podávaniu

  • tekvicové semienka k podávaniu

  • mleté chilli korenie k podávaniu

Postup

  1. Olúpanú a nakrájanú tekvicu rozložíme na plech a posypeme kajenským korením, šalviou, korením a potrieme olejom. Rukami všetko premiešame, pečieme pri 180 °C asi 45 minút do mäkka.

  2. V hrnci restujeme na lyžici oleja nakrájanú cibuľu a nasekaný cesnak. Ľahko osolíme a opekáme asi 4 minúty. Potom primiešame upečenú tekvicu.

  3. Dochutíme kajenským korením a prilejeme zeleninový vývar a kokosové mlieko. Polievku necháme asi 10 minút variť a rozmixujeme ju do hladka.

  4. Ak je polievka príliš hustá, prilejeme viac zeleninového vývaru. Dochutíme soľou, korením a podávame ozdobené smotanou, tekvicovými semienkami a mletým chilli. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Tip redakcie
Bezmäsité jedlá
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.