Pikantné kuracie soté

Pikantné kuracie soté

Kuracie mäso je skvelá voľba, ak potrebujete mäsové jedlo s rýchlou prípravou. Aj preto je pikantné kuracie soté super možnosťou na obed alebo na večeru a z tohto množstva pripravíte štyri porcie, takže pohostíte niekoľkých hladošov. Alebo si soté uvarte deň vopred a môžete si ho zobrať aj do práce.

Ingrediencie

  • 400 gkuracie prsia

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 2 PLrastlinný olej

  • 80 gčierne olivy

  • 10 kssušené paradajky

  • 2 ksčervená cibuľa

  • 2 ksfeferónky

  • 250 mlsmotana na šľahanie

Postup

  1. Kuracie prsia očistíme a nakreslite na kúsky. Mäso osolíme a okoreníme.

  2. Na panvici rozohrejeme olej, na ktorom mäso sprudka opečieme, kým nezíska zlatistú farbu. Pridáme olivy, prepolené paradajky, mesiačiky cibule a na kolieska nakrájané feferónky.

  3. Spoločne restujeme asi 3 minúty, potom podlejeme trochou vody a smotanou. Privedieme k varu a odstavíme. Hotové soté podávame napríklad so smaženými zemiakovými kroketami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.