Pikantné nakladané uhorky
Pikantné nakladané uhorky sú klasika, ktorá nesmie chýbať v zásobe žiadnej slovenskej domácnosti. Skúste tentokrát niečo nové a ochutnajte uhorky v pikantnom náleve spolu s feferónkami a cesnakom. Ich chuti sa nebudete vedieť nabažiť.
Rozpis na 6 pohárov (objem 750 ml)
2500 guhorka
2 ksmenšia mrkva
2 ksmalá cibuľa
6 ksfeferónka
4 strúčikycesnaku
4 vetvičkykôpor
Na nálev
1500 mlvoda
500 mlocot
50 gsoľ
160 gkrupicový cukor
20 guľôčokcelé čierne korenie
8 guľôčoknové korenie
5 ksbobkový list
2 PLhorčicové semienka
Postup
Uhorky dôkladne očistíme kartáčom, umyjeme a necháme odkvapkať. Vodu, ocot, soľ, cukor a korenie dáme do hrnca, privedieme k varu a povaríme 5 minút. Hotový nálev necháme vychladnúť.
Mrkvu a cibuľu očistíme, opláchneme a nakrájame na kolieska. Feferónky umyjeme, cesnak olúpeme a kôpor umyjeme.
Potom uhorky naukladáme do čistých pohárov a preložíme ich cibuľou, mrkvou, feferónkami, cesnakom a kôprom. Zalejeme nálevom a dobre uzavrieme viečkom.
Sterilizujeme pri 80 °C asi 20 minút. Zavarené poháre vyberieme, otočíme dnom nahor a necháme vychladnúť. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre