Pikantné nakladané uhorky

Pikantné nakladané uhorky

Pikantné nakladané uhorky sú klasika, ktorá nesmie chýbať v zásobe žiadnej slovenskej domácnosti. Skúste tentokrát niečo nové a ochutnajte uhorky v pikantnom náleve spolu s feferónkami a cesnakom. Ich chuti sa nebudete vedieť nabažiť.

Rozpis na 6 pohárov (objem 750 ml)

  • 2500 guhorka

  • 2 ksmenšia mrkva

  • 2 ksmalá cibuľa

  • 6 ksfeferónka

  • 4 strúčikycesnaku

  • 4 vetvičkykôpor

Na nálev

  • 1500 mlvoda

  • 500 mlocot

  • 50 gsoľ

  • 160 gkrupicový cukor

  • 20 guľôčokcelé čierne korenie

  • 8 guľôčoknové korenie

  • 5 ksbobkový list

  • 2 PLhorčicové semienka

Postup

  1. Uhorky dôkladne očistíme kartáčom, umyjeme a necháme odkvapkať. Vodu, ocot, soľ, cukor a korenie dáme do hrnca, privedieme k varu a povaríme 5 minút. Hotový nálev necháme vychladnúť.

  2. Mrkvu a cibuľu očistíme, opláchneme a nakrájame na kolieska. Feferónky umyjeme, cesnak olúpeme a kôpor umyjeme.

  3. Potom uhorky naukladáme do čistých pohárov a preložíme ich cibuľou, mrkvou, feferónkami, cesnakom a kôprom. Zalejeme nálevom a dobre uzavrieme viečkom.

  4. Sterilizujeme pri 80 °C asi 20 minút. Zavarené poháre vyberieme, otočíme dnom nahor a necháme vychladnúť. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Prílohy
Grilovačka
Slovensko
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.