Pikantné špagety s králičím mäsom
Takto ste ich asi ešte nejedli! Pikantné špagety s králičím mäsom sú netradičným podaním obľúbených cestovín. Mäso z králika je ľahko stráviteľné a má málo tuku. Ak týmto špagetám dáte šancu, pravdepodobne budete mať nový obľúbený recept v zbierke.
Ingrediencie
- 300 gkráličie chrbty 
- soľ podľa chuti 
- mleté čierne korenie 
- 1 ksšalotka 
- 3 strúčikycesnaku 
- 1/2 ksmrkva 
- 1 ksstonky stonkového zeleru 
- 1 ksfenikel 
- čerstvý zázvor (kúsok) 
- 2 kschilli papričky 
- 1 ČLkurkuma 
- 400 gšpagety 
- 2 PLolivový olej 
- 1/2 ČLdrvená rasca 
- bobkový list 
- 100 mlsuché biele víno 
- 1/4 zväzokčerstvá petržlenová vňať 
- 1 vetvičkarozmarín 
- 100 golivy 
Postup
- Mäso odblaníme, umyjeme, osušíme, nakrájame na rezančeky a osolíme a okoreníme. Šalotku, cesnak, mrkvu a zeler nakrájame na kocky. Fenikel nakrájame na kúsky spolu so zázvorom a chilli, premiešame ich s kurkumou. Stonky feniklu necháme na ozdobu. 
- Špagety uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale, precedíme a pokvapkáme olejom. 
- V kastróliku nahrejeme olej, do zlatista orestujeme mäso, pridáme nakrájanú zeleninu, cesnak, rascu, bobkový list a krátko orestujeme. Podlejeme vínom, povaríme, podlejeme vodou, zakryjeme a a si 20 minút dusíme. Pridáme feniklovú zmes a ďalších 5 minút dusíme. Primiešame špagety, petržlenovú vňať, rozmarín, olivy a dochutíme soľou. Dobrú chuť! 
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre