Pikantné špagety s králičím mäsom
Takto ste ich asi ešte nejedli! Pikantné špagety s králičím mäsom sú netradičným podaním obľúbených cestovín. Mäso z králika je ľahko stráviteľné a má málo tuku. Ak týmto špagetám dáte šancu, pravdepodobne budete mať nový obľúbený recept v zbierke.
Ingrediencie
300 gkráličie chrbty
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie
1 ksšalotka
3 strúčikycesnaku
1/2 ksmrkva
1 ksstonky stonkového zeleru
1 ksfenikel
čerstvý zázvor (kúsok)
2 kschilli papričky
1 ČLkurkuma
400 gšpagety
2 PLolivový olej
1/2 ČLdrvená rasca
bobkový list
100 mlsuché biele víno
1/4 zväzokčerstvá petržlenová vňať
1 vetvičkarozmarín
100 golivy
Postup
Mäso odblaníme, umyjeme, osušíme, nakrájame na rezančeky a osolíme a okoreníme. Šalotku, cesnak, mrkvu a zeler nakrájame na kocky. Fenikel nakrájame na kúsky spolu so zázvorom a chilli, premiešame ich s kurkumou. Stonky feniklu necháme na ozdobu.
Špagety uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale, precedíme a pokvapkáme olejom.
V kastróliku nahrejeme olej, do zlatista orestujeme mäso, pridáme nakrájanú zeleninu, cesnak, rascu, bobkový list a krátko orestujeme. Podlejeme vínom, povaríme, podlejeme vodou, zakryjeme a a si 20 minút dusíme. Pridáme feniklovú zmes a ďalších 5 minút dusíme. Primiešame špagety, petržlenovú vňať, rozmarín, olivy a dochutíme soľou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre