Pistáciové sušienkové kvapky
Pistáciové kvapky sú malým, elegantným potešením, ktoré zaujme vzhľadom aj chuťou. Krehké cesto, jemný pistáciový krém a záverečné namáčanie v čokoláde tvoria kombináciu, ktorej sa jednoducho nedá odolať. Ideálny dezert na sviatky, návštevy aj chvíle, keď túžite po niečom naozaj výnimočnom.
Na cesto
140 ghladká múka
60 gpráškový cukor
80 gnesolené pistácie
100 gmaslo
1 ksžĺtok
Na náplň
180 gbiela čokoláda
125 ml33 % smotana na šľahanie
60 gpistáciová pasta
20 gmaslo
Na dokončenie
100 gbiela čokoláda
nasekané pistácie na ozdobenie
Postup
Múku preosejeme s práškovým cukrom. Pridáme najemno nastrúhané pistácie, maslo nakrájané na kúsky, žĺtok a vypracujeme na cesto, ktoré na hodinu uložíme do chladničky odležať.
Po odležaní rozvaľkáme na tenký plát a vykrajujeme kvapkové tvary. Povykrajované rozložíme na plechy a pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 10 minút. Po upečení necháme krátko vychladnúť na plechu a preložíme ich na kovovú mriežku.
Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a zmiešame so smotanovou ohriatou asi na 60 °C, premiešame, pridáme pistáciovú pastu a zmäknuté maslo, všetko spolu rozmiešame na krém.
Polovicu kvapiek potrieme krémom a spojíme s druhou polovicou. Uložíme do chladničky stuhnúť. Potom koláčiky namáčame v roztopenej čokoláde a posypeme pistáciami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre