Pistáciový bezé dezert s malinami
Tento dezert musíte vyskúšať. Pistáciový bezé dezert s malinami si zamilujete pre svoju jednoduchosť, ale luxusnú chuť a vzhľad. Ľahko ho pripravíte a vždy ho môžete ozdobiť podľa vhodnej príležitosti. So sviežou zelenou a malinami perfektne evokuje jarné počasie.
Na bezé
100 gbielky
100 gkryštálový cukor
1 štipkasoľ
Na pistáciový krém
500 mlmlieko
40 gpistáciový pudingový prášok
50 gkryštálový cukor
30 gpistáciové maslo
150 gsmotana na šľahanie
10 gvanilkový cukor
Na dokončenie
maliny
pistácie
Postup
Bielky, cukor a štipku soli ohrievame nad vodným kúpeľom, pokým sa cukor nerozpustí. Zmes vyšľaháme do pevnej a lesklej peny a nastriekame ju vo forme pusiniek na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre predhriatej na 100 °C asi 60 minút. Po upečení necháme bezé vychladnúť.
Na pistáciový krém zmiešame časť mlieka s cukrom a pistáciovým pudingom. Zvyšné mlieko privedieme k varu, vmiešame pudingovú zmes a za stáleho miešania varíme 3 minúty, pokým krém nezhustne. Pridáme pistáciové maslo a zakryjeme potravinovou fóliou. Necháme vychladnúť.
Medzitým vyšľaháme smotanu s vanilkovým cukrom dotuha. Do pohára vrstvíme pistáciový krém, pusinky, maliny, ďalšiu vrstvu krému a znovu pusinky. Dezert ozdobíme malinami, šľahačkou a nasekanými pistáciami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre