Pistáciový bezé dezert s malinami
Tento dezert musíte vyskúšať. Pistáciový bezé dezert s malinami si zamilujete pre svoju jednoduchosť, ale luxusnú chuť a vzhľad. Ľahko ho pripravíte a vždy ho môžete ozdobiť podľa vhodnej príležitosti. So sviežou zelenou a malinami perfektne evokuje jarné počasie.
Na bezé
- 100 gbielky 
- 100 gkryštálový cukor 
- 1 štipkasoľ 
Na pistáciový krém
- 500 mlmlieko 
- 40 gpistáciový pudingový prášok 
- 50 gkryštálový cukor 
- 30 gpistáciové maslo 
- 150 gsmotana na šľahanie 
- 10 gvanilkový cukor 
Na dokončenie
- maliny 
- pistácie 
Postup
- Bielky, cukor a štipku soli ohrievame nad vodným kúpeľom, pokým sa cukor nerozpustí. Zmes vyšľaháme do pevnej a lesklej peny a nastriekame ju vo forme pusiniek na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre predhriatej na 100 °C asi 60 minút. Po upečení necháme bezé vychladnúť. 
- Na pistáciový krém zmiešame časť mlieka s cukrom a pistáciovým pudingom. Zvyšné mlieko privedieme k varu, vmiešame pudingovú zmes a za stáleho miešania varíme 3 minúty, pokým krém nezhustne. Pridáme pistáciové maslo a zakryjeme potravinovou fóliou. Necháme vychladnúť. 
- Medzitým vyšľaháme smotanu s vanilkovým cukrom dotuha. Do pohára vrstvíme pistáciový krém, pusinky, maliny, ďalšiu vrstvu krému a znovu pusinky. Dezert ozdobíme malinami, šľahačkou a nasekanými pistáciami. Dobrú chuť! 
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre