Pistáciový bezé dezert s malinami

Pistáciový bezé dezert s malinami

Tento dezert musíte vyskúšať. Pistáciový bezé dezert s malinami si zamilujete pre svoju jednoduchosť, ale luxusnú chuť a vzhľad. Ľahko ho pripravíte a vždy ho môžete ozdobiť podľa vhodnej príležitosti. So sviežou zelenou a malinami perfektne evokuje jarné počasie.

Na bezé

  • 100 gbielky

  • 100 gkryštálový cukor

  • 1 štipkasoľ

Na pistáciový krém

  • 500 mlmlieko

  • 40 gpistáciový pudingový prášok

  • 50 gkryštálový cukor

  • 30 gpistáciové maslo

  • 150 gsmotana na šľahanie

  • 10 gvanilkový cukor

Na dokončenie

  • maliny

  • pistácie

Postup

  1. Bielky, cukor a štipku soli ohrievame nad vodným kúpeľom, pokým sa cukor nerozpustí. Zmes vyšľaháme do pevnej a lesklej peny a nastriekame ju vo forme pusiniek na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre predhriatej na 100 °C asi 60 minút. Po upečení necháme bezé vychladnúť.

  2. Na pistáciový krém zmiešame časť mlieka s cukrom a pistáciovým pudingom. Zvyšné mlieko privedieme k varu, vmiešame pudingovú zmes a za stáleho miešania varíme 3 minúty, pokým krém nezhustne. Pridáme pistáciové maslo a zakryjeme potravinovou fóliou. Necháme vychladnúť.

  3. Medzitým vyšľaháme smotanu s vanilkovým cukrom dotuha. Do pohára vrstvíme pistáciový krém, pusinky, maliny, ďalšiu vrstvu krému a znovu pusinky. Dezert ozdobíme malinami, šľahačkou a nasekanými pistáciami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Tip redakcie
Dezerty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.