Pizza slimáky z lístkového cesta
Slaná chuťovka ako pizza slimáky z lístkového cesta sa zídu pri každom type oslavy. Spájajú chrumkavé kúsky cesta s obľúbenou pizza náplňou, ale ich príprava je jednoduchšia a rýchlejšia, pretože nepotrebujú kysnuté cesto. Stačí mať doma dostatok lístkového cesta a môžete sa pustiť do prípravy. Pizza slimáky jednoducho očaria každého a milujú ich najmä deti.
Ingrediencie
600 gchladené lístkové cesto
300 gparadajková passata
soľ
mleté čierne korenie
1 strúčikcesnaku
oregano alebo zmes talianskeho korenia
250 gplátková šunka
200 gplátkový syr eidam
1 ksvajce na potretie
čerstvá bazalka na ozdobenie
Postup
Lístkové cesto rozdelíme na dve časti. Passatu nalejeme do misky a ochutíme soľou, korením, prelisovaným cesnakom a bylinkami. Zmes rozotrieme na obe časti cesta.
Na pripravené plátky cesta položíme šunku, syr, posypeme ich korením a po dlhších stranách zrolujeme.
Ostrým nožom nakrájame na asi 1,5 cm hrubé kolieska, ktoré poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Slimáky potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme v predhriatej rúre pri 220 °C asi 15 minút. Pred podávaním ozdobíme lístkami bazalky. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre