Pizza z panvice
Prepadla vás náhla a neprekonateľná chuť na pizzu, ale nechce sa vám miesiť cesto, čakať kým vykysne a potom sa pustiť do pečenia? Máme super rýchle a jednoduché riešenie – pizza z panvice zaženie hlad a uspokojí chuť na túto tradičnú taliansku pochúťku. Bude to síce v nezvyčajnom a originálnom štýle, ale aj tento spôsob sa počíta.
Na cesto
150 ghladká múka
2 PLrastlinný olej
1 ksvajce
100 mlmlieko
1 štipkasoľ
Na dokončenie
rastlinný olej na opečenie
100 gmrazená zelenina (mrkva, hrášok, kukurica)
4 PLkečup
100 gšunka
50 gtvrdý syr
čerstvá bazalka
Postup
Múku nasypeme do misy, pridáme olej, vajce, mlieko a soľ. Vymiešame hladké cesto.
Na veľkej panvici rozohrejeme trochu oleja a cesto nalejeme do panvice. Placku pomaly opekáme z oboch strán, kým nezíska zlatistú farbu.
Mrazenú zeleninu krátko orestujeme na rozohriatom oleji v inej panvici. Na upečené cesto na panvici rozotrieme kečup, poukladáme šunku, posypeme orestovanou zeleninou a nastrúhaným syrom.
Krátko zapečieme v rúre pri 200 °C. Ozdobíme bazalkou a ihneď podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre