Plnená paprika s mäsom, fazuľou a kukuricou

Plnená paprika s mäsom, fazuľou a kukuricou

Môžete ich pripraviť rôznym spôsobom a vždy chutia vynikajúco. Skúste našu verziu na plnenú papriku s mäsom, fazuľou a kukuricou a vychutnáte si plnku na mexický spôsob. Určite pridajte aj chilli papričku a rímsku rascu, vďaka nim bude chuť autentickejšia a ešte výraznejšia.

Ingrediencie

  • 4 ksžltá paprika

  • 1 PLolivový olej

  • 1 ksčervená cibuľa

  • 4 strúčikycesnaku

  • 180 ghovädzie mleté mäso

  • 300 gprecedená červená fazuľa

  • 100 gkukurica v konzerve

  • 1 plechovkadrvené paradajky

  • 1 štipkamleté chilli papričky

  • rímska mletá rasca

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 450 guvarená ryža

  • 150 gsyr pecorino

  • čerstvý koriander

Postup

  1. Papriky očistíme a odstránime semienka. Na rozohriatej panvici orestujeme na olivovom oleji na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme cesnak a restujeme približne pol minúty. Potom pridáme mäso, ktoré restujeme ďalších 15 minút alebo pokým sa nevyparí všetka voda, ktorú mäso pustí.

  2. Potom vmiešame fazuľu, kukuricu, drvené paradajky, chilli, štipku rasce, soľ a korenie. Varíme približne 5 minút a zmiešame s uvarenou ryžou. Podľa chuti môžeme pridať i nastrúhaný syr pecorino. Papriky naplníme zmesou a pečieme prikryté alobalom približne 40 minút pri 200 °C.

  3. Potom môžeme posypať syrom a zapiecť ešte ďalších 5 minút pod grilom. Pred podávaním posypeme čerstvým koriandrom. Podávame napríklad s bielym jogurtom zmiešaným s nasekaným koriandrom a štipkou rímskej rasce. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Bezmäsité jedlá
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.