Plnená paprika s mäsom, fazuľou a kukuricou
Môžete ich pripraviť rôznym spôsobom a vždy chutia vynikajúco. Skúste našu verziu na plnenú papriku s mäsom, fazuľou a kukuricou a vychutnáte si plnku na mexický spôsob. Určite pridajte aj chilli papričku a rímsku rascu, vďaka nim bude chuť autentickejšia a ešte výraznejšia.
Ingrediencie
4 ksžltá paprika
1 PLolivový olej
1 ksčervená cibuľa
4 strúčikycesnaku
180 ghovädzie mleté mäso
300 gprecedená červená fazuľa
100 gkukurica v konzerve
1 plechovkadrvené paradajky
1 štipkamleté chilli papričky
rímska mletá rasca
soľ
mleté čierne korenie
450 guvarená ryža
150 gsyr pecorino
čerstvý koriander
Postup
Papriky očistíme a odstránime semienka. Na rozohriatej panvici orestujeme na olivovom oleji na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme cesnak a restujeme približne pol minúty. Potom pridáme mäso, ktoré restujeme ďalších 15 minút alebo pokým sa nevyparí všetka voda, ktorú mäso pustí.
Potom vmiešame fazuľu, kukuricu, drvené paradajky, chilli, štipku rasce, soľ a korenie. Varíme približne 5 minút a zmiešame s uvarenou ryžou. Podľa chuti môžeme pridať i nastrúhaný syr pecorino. Papriky naplníme zmesou a pečieme prikryté alobalom približne 40 minút pri 200 °C.
Potom môžeme posypať syrom a zapiecť ešte ďalších 5 minút pod grilom. Pred podávaním posypeme čerstvým koriandrom. Podávame napríklad s bielym jogurtom zmiešaným s nasekaným koriandrom a štipkou rímskej rasce. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre