Plnené bagetky s kuracím mäsom
Plnené bagetky s kuracím mäsom sú skutočne sýte a výdatné jedlo. Dokonca až tak, že pokojne dokážu nahradiť aj obed alebo večeru. Bagetky sú plné zeleniny, trhaného mäsa a ešte si do nich môžete vložiť aj plátky syra, ak by ste mali chuť. Jednoducho, ich výslednú chuť a vzhľad si môžete prispôsobiť podľa svojho výberu.
Ingrediencie
250 gpečené kuracie prsia
2 ksčervená kápia
2 ksstonky stonkového zeleru
soľ
80 gkukurica
1 ksčervená cibuľa
3 PLmajonéza
1 PLdijonska horčica
mleté čierne korenie
4 ksdlhšia bageta
šalát (niekoľko listov)
2 ksna kolieska nakrájané paradajky
Postup
Pečené mäso natrháme na menšie kúsky. Kápie upečieme vo vyhriatej rúre pri 250 °C a necháme ich sčernieť. Horúce ich prikryjeme vlhkou utierkou a po 5 minútach olúpeme. Potom ich nakrájame na menšie kúsky.
Stonkový zeler nakrájame na pásiky a sparíme ich vo vriacej vode. Po vychladnutí ich dáme do misy spolu s kukuricou, paprikou, nakrájanou cibuľou a premiešame s majonézou a horčicou. Dochutíme soľou a korením.
Bagetky pozdĺžne prekrojíme, ale nedokrojíme. Do bagetiek dáme listy šalátu, kolieska paradajok a naplníme ich pripravenou zmesou a mäsom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre