Plnené jablkové buchty

Plnené jablkové buchty

Tradičné buchty chutia vždy ako od babičky. V hlavnej úlohe okrem lekváru, tvarohu či maku pokojne obstojí aj celkom iná plnka. Vyskúšajte plnené jablkové buchty, budú legendárne!

Na cesto

  • 35 gdroždie

  • 350 mlteplé mlieko

  • 60 gkrupicový cukor

  • 500 ghladká múka

  • 1 ksväčšie vajce

  • 2 štipkasoľ

  • 4 PLslnečnicový olej

Na náplň

  • 5 ksjablko

  • 3 PLkrupicový cukor

  • 2 PLcitrónová šťava

  • 1 PLkukuričný škrob

  • 120 gmaslo na potretie

  • práškový cukor na posypanie

Postup

  1. Droždie rozmiešame v malom množstve mlieka, pridáme 2 lyžice cukru a 2 lyžice múky, premiešame a necháme 10 minút vykysnúť kvások. Ku kvásku pridáme všetky ostatné suroviny a vypracujeme cesto. Prikryjeme utierkou a necháme asi 50 minút kysnúť.

  2. Jablká olúpeme, očistíme a nakrájame na kúsky. Premiešame s citrónovou šťavou, cukrom a škrobom. Cesto rozvaľkáme na plát a nakrájame na 20 štvorcov. Do stredu každého z nich dáme jablkovú náplň, zabalíme a vytvarujeme buchtičky, ktoré v rozostupoch poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme 20 minút kysnúť.

  3. Buchty potrieme polovicou roztopeného masla a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 165 °C asi 45 minút. Po upečení ešte za tepla potrieme zvyšným roztopeným maslom. Pred podávaním môžeme ešte posypať cukrom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Zákusky
Dezerty
Slovensko
fašiangy

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.