Plnené jablkové buchty
Tradičné buchty chutia vždy ako od babičky. V hlavnej úlohe okrem lekváru, tvarohu či maku pokojne obstojí aj celkom iná plnka. Vyskúšajte plnené jablkové buchty, budú legendárne!
Na cesto
35 gdroždie
350 mlteplé mlieko
60 gkrupicový cukor
500 ghladká múka
1 ksväčšie vajce
2 štipkasoľ
4 PLslnečnicový olej
Na náplň
5 ksjablko
3 PLkrupicový cukor
2 PLcitrónová šťava
1 PLkukuričný škrob
120 gmaslo na potretie
práškový cukor na posypanie
Postup
Droždie rozmiešame v malom množstve mlieka, pridáme 2 lyžice cukru a 2 lyžice múky, premiešame a necháme 10 minút vykysnúť kvások. Ku kvásku pridáme všetky ostatné suroviny a vypracujeme cesto. Prikryjeme utierkou a necháme asi 50 minút kysnúť.
Jablká olúpeme, očistíme a nakrájame na kúsky. Premiešame s citrónovou šťavou, cukrom a škrobom. Cesto rozvaľkáme na plát a nakrájame na 20 štvorcov. Do stredu každého z nich dáme jablkovú náplň, zabalíme a vytvarujeme buchtičky, ktoré v rozostupoch poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme 20 minút kysnúť.
Buchty potrieme polovicou roztopeného masla a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 165 °C asi 45 minút. Po upečení ešte za tepla potrieme zvyšným roztopeným maslom. Pred podávaním môžeme ešte posypať cukrom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre