Plnené jesenné jablká
Vybrať dezert na špeciálnu príležitosť, väčšinou vyžaduje dôkladnú prípravu. Plnené jesenné jablká pôsobia ako jednoduchý dezert, v skutočnosti je to sofistikovaná dobrota naplnené sladkou zmesou orechov a sušeného ovocia. Trochu namáhavejšie môže byť jablká vydlabať tak, aby ostal v strede otvor a jablká boli celistvé, ale keď toto zvládnete, ostatné už pôjde ako po masle. Doprajte si aj kopček zmrzliny, jablkový dezert dochutí, ale pridá mu aj na elegancii.
Ingrediencie
30 gvlašské orechy
30 gmandle
30 gsušené marhule
30 gzlaté hrozienka
30 gbrusnice
30 govsené vločky
1 balenieškoricový cukor
4 PLmed
6 ksmenšie jablká
50 gmaslo
6 ks(kopčeky) jogurtová zmrzlina
nasekané pistácie na ozdobenie
Postup
Vlašské orechy a mandle nasekáme na hrubo. Marhule, hrozienka a brusnice nakrájame na drobné kúsky.
Sušené ovocie zmiešame s nakrájanými orechmi a primiešame ovsené vločky. Potom prisypeme škoricový cukor a primiešame med.
Všetko vareškou zmiešame dohromady, aby zmes dobre držala. Z jabĺk vykrojíme stredy tak, aby ostali celé.
Orechovo-ovocnú zmes lyžičkou naplníme do vykrojených stredov tak, aby bol otvor celý zaplnený.
V kastróliku na miernom ohni rozpustíme maslo a jednotlivé jablká prelejeme rozpusteným maslom.
Plnené jablká pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 20 minút. Po upečení necháme mierne vychladnúť a podávame so zmrzlinou posypané pistáciami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre