Plnené jesenné jablká

Plnené jesenné jablká

Vybrať dezert na špeciálnu príležitosť, väčšinou vyžaduje dôkladnú prípravu. Plnené jesenné jablká pôsobia ako jednoduchý dezert, v skutočnosti je to sofistikovaná dobrota naplnené sladkou zmesou orechov a sušeného ovocia. Trochu namáhavejšie môže byť jablká vydlabať tak, aby ostal v strede otvor a jablká boli celistvé, ale keď toto zvládnete, ostatné už pôjde ako po masle. Doprajte si aj kopček zmrzliny, jablkový dezert dochutí, ale pridá mu aj na elegancii.

Ingrediencie

  • 30 gvlašské orechy

  • 30 gmandle

  • 30 gsušené marhule

  • 30 gzlaté hrozienka

  • 30 gbrusnice

  • 30 govsené vločky

  • 1 balenieškoricový cukor

  • 4 PLmed

  • 6 ksmenšie jablká

  • 50 gmaslo

  • 6 ks(kopčeky) jogurtová zmrzlina

  • nasekané pistácie na ozdobenie

Postup

  1. Vlašské orechy a mandle nasekáme na hrubo. Marhule, hrozienka a brusnice nakrájame na drobné kúsky.

  2. Sušené ovocie zmiešame s nakrájanými orechmi a primiešame ovsené vločky. Potom prisypeme škoricový cukor a primiešame med.

  3. Všetko vareškou zmiešame dohromady, aby zmes dobre držala. Z jabĺk vykrojíme stredy tak, aby ostali celé.

  4. Orechovo-ovocnú zmes lyžičkou naplníme do vykrojených stredov tak, aby bol otvor celý zaplnený.

  5. V kastróliku na miernom ohni rozpustíme maslo a jednotlivé jablká prelejeme rozpusteným maslom.

  6. Plnené jablká pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 20 minút. Po upečení necháme mierne vychladnúť a podávame so zmrzlinou posypané pistáciami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Dezerty
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.