Plnené ravioli srdiečka ako romantická večera

Plnené ravioli srdiečka ako romantická večera

S týmto jedlo si zaručene šplhnete u svojej polovičky. Plnené ravioli srdiečka podávané ako romantická večera chutia a voňajú láskou na míle ďaleko. Vynikajúci recept jednoducho pripravíte aj doma, stačí použiť vykrajovaciu formičku v tvare srdca, naplniť cesto a spojiť. Parmezán a bazalkové maslo im dodajú ten správny šmrnc.

Ingrediencie

  • 250 ghladká múka

  • soľ

  • 3 ksvajce

  • 1 baleniečervené potravinárske farbivo

  • 250 gricotta

  • 20 lístkovčerstvá bazalka

  • 1 ksvajce na potretie

  • 100 gmaslo

  • 100 gparmezán

  • čerstvo mleté čierne korenie

Postup

  1. V mise zmiešame múku so štipkou soli, potravinárske farbivo a vajcia. Zapracujeme vareškou, potom rukami (radšej v rukaviciach kvôli farbivu) a vytvoríme hladké nelepivé cesto.

  2. Pokiaľ sa nám zdá, že je cesto málo pružné, môžeme pridať jednu až dve lyžice vody. Cesto potom zabalíme do potravinovej fólie a necháme 30 minút pri izbovej teplote odpočinúť.

  3. Z cesta potom na pomúčenej doske vyvaľkáme tenký plát a vykrajovacou formičkou vykrojíme párny počet srdiečok. V miske zmiešame ricottu so štipkou soli a s nasekanou polovicou bazalkových listov.

  4. Do formy na ravioli vložíme jedno srdce, potrieme rozšľahaným vajcom a uprostred dáme ricottovú náplň. Prikryjeme druhým srdcom a formu zľahka pritlačíme k sebe.

  5. Ravioli varíme vo vriacej vode asi 3 minúty. Medzitým na panvici rozpustíme maslo a vložíme do neho aj zvyšné lístky bazalky.

  6. Uvarené ravioli dáme do panvice s maslom a posypeme nastrúhaným parmezánom. Podávame ozdobené korením, hoblinkami parmezánu a preliate maslom s lístkami bazalky. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Bezmäsité jedlá
Cestoviny a pizza
Valentín

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.