Plnené ravioli srdiečka ako romantická večera
S týmto jedlo si zaručene šplhnete u svojej polovičky. Plnené ravioli srdiečka podávané ako romantická večera chutia a voňajú láskou na míle ďaleko. Vynikajúci recept jednoducho pripravíte aj doma, stačí použiť vykrajovaciu formičku v tvare srdca, naplniť cesto a spojiť. Parmezán a bazalkové maslo im dodajú ten správny šmrnc.
Ingrediencie
250 ghladká múka
soľ
3 ksvajce
1 baleniečervené potravinárske farbivo
250 gricotta
20 lístkovčerstvá bazalka
1 ksvajce na potretie
100 gmaslo
100 gparmezán
čerstvo mleté čierne korenie
Postup
V mise zmiešame múku so štipkou soli, potravinárske farbivo a vajcia. Zapracujeme vareškou, potom rukami (radšej v rukaviciach kvôli farbivu) a vytvoríme hladké nelepivé cesto.
Pokiaľ sa nám zdá, že je cesto málo pružné, môžeme pridať jednu až dve lyžice vody. Cesto potom zabalíme do potravinovej fólie a necháme 30 minút pri izbovej teplote odpočinúť.
Z cesta potom na pomúčenej doske vyvaľkáme tenký plát a vykrajovacou formičkou vykrojíme párny počet srdiečok. V miske zmiešame ricottu so štipkou soli a s nasekanou polovicou bazalkových listov.
Do formy na ravioli vložíme jedno srdce, potrieme rozšľahaným vajcom a uprostred dáme ricottovú náplň. Prikryjeme druhým srdcom a formu zľahka pritlačíme k sebe.
Ravioli varíme vo vriacej vode asi 3 minúty. Medzitým na panvici rozpustíme maslo a vložíme do neho aj zvyšné lístky bazalky.
Uvarené ravioli dáme do panvice s maslom a posypeme nastrúhaným parmezánom. Podávame ozdobené korením, hoblinkami parmezánu a preliate maslom s lístkami bazalky. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre