Plnené talianske šišky Bomboloni
Špecialita, ktorú budete chcieť pripravovať opakovane. Plnené talianske šišky Bomboloni sú tradičným dezertom, ktorý názvom odkazuje na bombu, čo je názov pečiva, ktorý sa pripravuje v niektorých regiónoch Talianska. Väčšinou sa spájajú s oblasťou Toskánska, ale s naším receptom si ich môžete pokojne vychutnávať aj v pohodlí domova. Plnené citrónovým krémom s limoncellom si vás získajú okamžite.
Ingrediencie
olej na smaženie
práškový cukor na posypanie
Na cesto
15 gdroždie
70 gkrupicový cukor
150 mlmlieko
450 ghladká múka
1PL rum
1 štipkasoľ
4 ksvajce
2 PLmed
150 gmaslo
Na náplň
350 mlmlieko
150 gkrupicový cukor
40 gkukuričný škrob
1 kscitrón
4 ksžĺtok
50 mllikér limoncello
Postup
Droždie zmiešame s cukrom, polovicou vlažného mlieka a dvomi lyžicami múky. Dobre premiešame a kvások necháme na teplom mieste nakysnúť.
Do misy preosejeme zvyšnú múku. Pridáme zvyšné mlieko, rum, soľ, vajcia, med, vykysnutý kvások a zľahka prepracujeme. Nakoniec pridáme zmäknuté maslo a vypracujeme vláčne cesto.
Cesto necháme na teplom mieste 45 minút kysnúť. Potom zľahka prepracujeme a necháme ďalších 30 minút kysnúť. Po nakysnutí rozdelíme na 15 kúskov. Z každého kúska vytvoríme guľôčku a necháme ju 15 minút kysnúť.
Z mlieka, cukru a škrobu uvaríme krém. Odstavíme a pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, šťavu a žĺtky.
Olej rozohrejeme na 180 °C, teplotu znížime a pozvoľna smažíme šišky z každej strany asi 3 minúty. Po usmažení necháme na savom papieri odkvapkať a vychladnúť.
Krém zahrejeme do zhustnutia, odstavíme, vmiešame limoncello a necháme vychladnúť. Krém naplníme do vrecúška a šišky naplníme krémom. Nakoniec pocukríme. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre