Plnené talianske šišky Bomboloni

Plnené talianske šišky Bomboloni

Špecialita, ktorú budete chcieť pripravovať opakovane. Plnené talianske šišky Bomboloni sú tradičným dezertom, ktorý názvom odkazuje na bombu, čo je názov pečiva, ktorý sa pripravuje v niektorých regiónoch Talianska. Väčšinou sa spájajú s oblasťou Toskánska, ale s naším receptom si ich môžete pokojne vychutnávať aj v pohodlí domova. Plnené citrónovým krémom s limoncellom si vás získajú okamžite.

Ingrediencie

  • olej na smaženie

  • práškový cukor na posypanie

Na cesto

  • 15 gdroždie

  • 70 gkrupicový cukor

  • 150 mlmlieko

  • 450 ghladká múka

  • 1PL rum

  • 1 štipkasoľ

  • 4 ksvajce

  • 2 PLmed

  • 150 gmaslo

Na náplň

  • 350 mlmlieko

  • 150 gkrupicový cukor

  • 40 gkukuričný škrob

  • 1 kscitrón

  • 4 ksžĺtok

  • 50 mllikér limoncello

Postup

  1. Droždie zmiešame s cukrom, polovicou vlažného mlieka a dvomi lyžicami múky. Dobre premiešame a kvások necháme na teplom mieste nakysnúť.

  2. Do misy preosejeme zvyšnú múku. Pridáme zvyšné mlieko, rum, soľ, vajcia, med, vykysnutý kvások a zľahka prepracujeme. Nakoniec pridáme zmäknuté maslo a vypracujeme vláčne cesto.

  3. Cesto necháme na teplom mieste 45 minút kysnúť. Potom zľahka prepracujeme a necháme ďalších 30 minút kysnúť. Po nakysnutí rozdelíme na 15 kúskov. Z každého kúska vytvoríme guľôčku a necháme ju 15 minút kysnúť.

  4. Z mlieka, cukru a škrobu uvaríme krém. Odstavíme a pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, šťavu a žĺtky.

  5. Olej rozohrejeme na 180 °C, teplotu znížime a pozvoľna smažíme šišky z každej strany asi 3 minúty. Po usmažení necháme na savom papieri odkvapkať a vychladnúť.

  6. Krém zahrejeme do zhustnutia, odstavíme, vmiešame limoncello a necháme vychladnúť. Krém naplníme do vrecúška a šišky naplníme krémom. Nakoniec pocukríme. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Chuťovky
Večera
Bezmäsité jedlá
Dezerty
Taliansko
fašiangy

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.