Plnené zeleninové wrapy
Plnené zeleninové wrapy majú nekonečné možnosti servírovania. Sú ideálne ako sýte raňajky, ako desiata do školy či práce, môžete ich podávať na obed alebo večeru a smelo ich môžete zobrať so sebou aj na cesty. Príprava nie je zložitá, druhy zeleniny a príchuť zálievky môžete meniť podľa fantázie. Vždy budú možno trochu iné, ale určite vždy lahodné.
Na placky
500 ghladká múka
100 mlslnečnicový olej
1 ČLsoľ
Na zálievku
150 mlundefined
soľ
mleté čierne korenie
Na náplň
1/2 ksľadový šalát
1 ksmrkva
1/2 ksšalátová uhorka
1 ksžltá paprika
1 ksčervená cibuľa
Postup
Preosiatu múku zmiešame s olejom, soľou a 280 ml horúcej vody. Vypracujeme na hladké a nelepivé cesto, ktoré rozdelíme na 8 guľôčok a vyvaľkáme z nich placky.
Placky pečieme na sucho na rozpálenej panvici 45 sekúnd z každej strany. Potom ich uložíme medzi utierky.
Biely jogurt osolíme a okoreníme. Zeleninu očistíme a nakrájame na rezance, rozložíme na placky, pokvapkáme jogurtom a zrolujeme. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre