Plnené zeleninové wrapy

Plnené zeleninové wrapy

Plnené zeleninové wrapy majú nekonečné možnosti servírovania. Sú ideálne ako sýte raňajky, ako desiata do školy či práce, môžete ich podávať na obed alebo večeru a smelo ich môžete zobrať so sebou aj na cesty. Príprava nie je zložitá, druhy zeleniny a príchuť zálievky môžete meniť podľa fantázie. Vždy budú možno trochu iné, ale určite vždy lahodné.

Na placky

  • 500 ghladká múka

  • 100 mlslnečnicový olej

  • 1 ČLsoľ

Na zálievku

  • 150 mlundefined

  • soľ

  • mleté čierne korenie

Na náplň

  • 1/2 ksľadový šalát

  • 1 ksmrkva

  • 1/2 ksšalátová uhorka

  • 1 ksžltá paprika

  • 1 ksčervená cibuľa

Postup

  1. Preosiatu múku zmiešame s olejom, soľou a 280 ml horúcej vody. Vypracujeme na hladké a nelepivé cesto, ktoré rozdelíme na 8 guľôčok a vyvaľkáme z nich placky.

  2. Placky pečieme na sucho na rozpálenej panvici 45 sekúnd z každej strany. Potom ich uložíme medzi utierky.

  3. Biely jogurt osolíme a okoreníme. Zeleninu očistíme a nakrájame na rezance, rozložíme na placky, pokvapkáme jogurtom a zrolujeme. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Večera
Bezmäsité jedlá
Zdravé recepty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.