Plnené zemiakové knedličky
Plnené zemiakové knedličky si zamilujete. Poctivé jedlo je pripravené z tradičných surovín a ich chuť vám pripomenie nejeden obed u starých rodičov. Ak si túžite zaspomínať na staré dobré časy, toto jedlo je stávka na istotu.
Na knedličky
500 gzemiaky
1 ksvajce
150 ghrubá múka
100 gdetská krupica
soľ
300 gvarené údené mäso
1 kscibuľa
mleté čierne korenie
Na špenát
400 gšpenát
1 kscibuľa
1 strúčikcesnaku
2 PLmaslo
Postup
Zemiaky uvaríme do mäkka, necháme ich vychladnúť, olúpeme ich a na jemno nastrúhame. Pridáme vajce, múku, soľ a krupicu. Premiešame a necháme krátko odležať. Medzitým pripravíme údené mäso, nakrájame ho na kocky a orestujeme na pokrájanej cibuľke. Dochutíme soľou a korením.
Z cesta odoberáme kúsky a tvarujeme ich na placky, do ktorých uložíme zmes údeného mäsa a v dlaniach vytvarujeme knedličky. Varíme ich v osolenej vode asi 15 až 20 minút.
Špenát prepláchneme vodou a natrháme na kúsky. Cibuľu s cesnakom orestujeme na masle, pridáme špenát a orestujeme do mäkka.
Knedličky podávame so špenátom a môžeme doplniť restovanou cibuľkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre