Plnené zemiakové knedličky

Plnené zemiakové knedličky

Plnené zemiakové knedličky si zamilujete. Poctivé jedlo je pripravené z tradičných surovín a ich chuť vám pripomenie nejeden obed u starých rodičov. Ak si túžite zaspomínať na staré dobré časy, toto jedlo je stávka na istotu.

Na knedličky

  • 500 gzemiaky

  • 1 ksvajce

  • 150 ghrubá múka

  • 100 gdetská krupica

  • soľ

  • 300 gvarené údené mäso

  • 1 kscibuľa

  • mleté čierne korenie

Na špenát

  • 400 gšpenát

  • 1 kscibuľa

  • 1 strúčikcesnaku

  • 2 PLmaslo

Postup

  1. Zemiaky uvaríme do mäkka, necháme ich vychladnúť, olúpeme ich a na jemno nastrúhame. Pridáme vajce, múku, soľ a krupicu. Premiešame a necháme krátko odležať. Medzitým pripravíme údené mäso, nakrájame ho na kocky a orestujeme na pokrájanej cibuľke. Dochutíme soľou a korením.

  2. Z cesta odoberáme kúsky a tvarujeme ich na placky, do ktorých uložíme zmes údeného mäsa a v dlaniach vytvarujeme knedličky. Varíme ich v osolenej vode asi 15 až 20 minút.

  3. Špenát prepláchneme vodou a natrháme na kúsky. Cibuľu s cesnakom orestujeme na masle, pridáme špenát a orestujeme do mäkka.

  4. Knedličky podávame so špenátom a môžeme doplniť restovanou cibuľkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.