Plnené zemiaky s kukuricou a hráškom
Milujete chuť pečených zemiakov? Tak si ich doprajte zapečené v alobale. Plnené zemiaky s kukuricou a hráškom sú jednoduché na prípravu a chutia absolútne dokonale. Hodia sa na obed i na večeru, dokonca si ich viete pohodlne pripraviť aj počas svojho pobytu na chalupe. Stačí, keď budete mať tie správne ingrediencie.
Ingrediencie
4 ksveľké zemiaky
olivový olej na pokvapkanie
soľ
mleté čierne korenie
100 gmrazený hrášok
100 gmrazená kukurica
150 gslanina
1 ksmenšia cibuľa
100 gsyr gouda
2 PLolivový olej
Postup
Z alobalu odstrihneme 4 väčšie obdĺžniky. Zemiaky dobre umyjeme, očistíme a osušíme.
Na každý kúsok alobalu položíme jeden zemiak, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a zabalíme.
Pripravené zemiaky dáme do pekáča a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 60 minút domäkka.
Medzitým hrášok s kukuricou prepláchneme teplou vodou a necháme ich odkvapkať. Slaninu nakrájame na kocky, cibuľu olúpeme a nakrájame nadrobno. Syr nakrájame na malé kocky.
Na panvici na rozohriatom oleji orestujeme slaninu, pridáme cibuľu, zosklovatíme ju, potom pridáme hrášok, kukuricu, prehrejeme a dochutíme soľou a korením.
Upečené zemiaky potom na povrchu narežeme do kríža, pevne zospodu stlačíme, až sa otvoria a naplníme pripravenou zmesou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre