Plnené zemiaky s kukuricou a hráškom

Plnené zemiaky s kukuricou a hráškom

Milujete chuť pečených zemiakov? Tak si ich doprajte zapečené v alobale. Plnené zemiaky s kukuricou a hráškom sú jednoduché na prípravu a chutia absolútne dokonale. Hodia sa na obed i na večeru, dokonca si ich viete pohodlne pripraviť aj počas svojho pobytu na chalupe. Stačí, keď budete mať tie správne ingrediencie.

Ingrediencie

  • 4 ksveľké zemiaky

  • olivový olej na pokvapkanie

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 100 gmrazený hrášok

  • 100 gmrazená kukurica

  • 150 gslanina

  • 1 ksmenšia cibuľa

  • 100 gsyr gouda

  • 2 PLolivový olej

Postup

  1. Z alobalu odstrihneme 4 väčšie obdĺžniky. Zemiaky dobre umyjeme, očistíme a osušíme.

  2. Na každý kúsok alobalu položíme jeden zemiak, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a zabalíme.

  3. Pripravené zemiaky dáme do pekáča a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 60 minút domäkka.

  4. Medzitým hrášok s kukuricou prepláchneme teplou vodou a necháme ich odkvapkať. Slaninu nakrájame na kocky, cibuľu olúpeme a nakrájame nadrobno. Syr nakrájame na malé kocky.

  5. Na panvici na rozohriatom oleji orestujeme slaninu, pridáme cibuľu, zosklovatíme ju, potom pridáme hrášok, kukuricu, prehrejeme a dochutíme soľou a korením.

  6. Upečené zemiaky potom na povrchu narežeme do kríža, pevne zospodu stlačíme, až sa otvoria a naplníme pripravenou zmesou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Prílohy
Večera
Bezlepkové jedlá
Grilovačka
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.