Plnený hermelín s hruškovou čalamádou
Rozmýšľate, čo dobrého by ste si dali? Inšpirujte sa naším tipom na plnený hermelín a hruškovou čalamádou. Kto by odolal chuti grilovaného syra a zaujímavej čalamáde s vínom a tymiánom?
Ingrediencie
4 kshermelín syr (napr. s väčšou gramážou)
soľ
mleté farebné korenie
2 PLgrilovacie korenie
2 strúčikycesnaku
1 ksžltá cibuľa
1 ksčervená cibuľa
1 ksčervená paprika
1 kschilli papričky
olivový olej na pokvapkanie
4 vetvičkyrozmarín
Hrušková čalamáda
2 PLkrupicový cukor
200 mlbiele víno
2 kshruška
soľ
mleté farebné korenie
6 vetvičiekčerstvý tymián
1 kschilli papričky
Postup
Hermelíny rozkrojíme pozdĺžne napolovicu a posypeme soľou, korením a grilovacím korením. Potrieme prelisovaným cesnakom.
Cibuľu, červenú cibuľu, červenú papriku, chilli papričku očistím a nakrájame na menšie kúsky. Pripravenú zeleninu rozdelíme na polovice hermelínov, pokvapkáme olejom a navrch uložíme vždy aj vetvičku rozmarínu.
Priklopíme vrchnou časťou hermelínu, ľahko pritlačíme a zabalíme do alobalu. Pre lepšiu chuť necháme marinovať v chladničke do druhého dňa. Potom grilujeme na rozpálenom grile tak dlho, až sa hermelín začne rozpúšťať.
V hrnci rozpustíme cukor na svetlý karamel, zalejeme vínom. Pridáme nadrobno pokrájané a očistené hrušky, dochutíme soľou, korením, tymiánom a chilli papričkou. Pozvoľna varíme asi 15 minút, pokým hrušky nezačnú mäknúť. Grilovaný hermelín podávame s hruškovou čalamádou. Môžeme doplniť pečivom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre