Plnený hermelín s hruškovou čalamádou

Plnený hermelín s hruškovou čalamádou

Rozmýšľate, čo dobrého by ste si dali? Inšpirujte sa naším tipom na plnený hermelín a hruškovou čalamádou. Kto by odolal chuti grilovaného syra a zaujímavej čalamáde s vínom a tymiánom?

Ingrediencie

  • 4 kshermelín syr (napr. s väčšou gramážou)

  • soľ

  • mleté farebné korenie

  • 2 PLgrilovacie korenie

  • 2 strúčikycesnaku

  • 1 ksžltá cibuľa

  • 1 ksčervená cibuľa

  • 1 ksčervená paprika

  • 1 kschilli papričky

  • olivový olej na pokvapkanie

  • 4 vetvičkyrozmarín

Hrušková čalamáda

  • 2 PLkrupicový cukor

  • 200 mlbiele víno

  • 2 kshruška

  • soľ

  • mleté farebné korenie

  • 6 vetvičiekčerstvý tymián

  • 1 kschilli papričky

Postup

  1. Hermelíny rozkrojíme pozdĺžne napolovicu a posypeme soľou, korením a grilovacím korením. Potrieme prelisovaným cesnakom.

  2. Cibuľu, červenú cibuľu, červenú papriku, chilli papričku očistím a nakrájame na menšie kúsky. Pripravenú zeleninu rozdelíme na polovice hermelínov, pokvapkáme olejom a navrch uložíme vždy aj vetvičku rozmarínu.

  3. Priklopíme vrchnou časťou hermelínu, ľahko pritlačíme a zabalíme do alobalu. Pre lepšiu chuť necháme marinovať v chladničke do druhého dňa. Potom grilujeme na rozpálenom grile tak dlho, až sa hermelín začne rozpúšťať.

  4. V hrnci rozpustíme cukor na svetlý karamel, zalejeme vínom. Pridáme nadrobno pokrájané a očistené hrušky, dochutíme soľou, korením, tymiánom a chilli papričkou. Pozvoľna varíme asi 15 minút, pokým hrušky nezačnú mäknúť. Grilovaný hermelín podávame s hruškovou čalamádou. Môžeme doplniť pečivom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.