Plnkové muffiny

Plnkové muffiny

Plnkové muffiny obsahujú jednu špeciálnu, ale obľúbenú jarnú ingredienciu. Okrem toho, že v nich nájdete rožky a údené mäso, pri ich príprave využijete aj mladé žihľavové lístky.

Ingrediencie

  • 8 ksrožky staré jeden deň

  • 250 mlvlažné mlieko

  • 4 ksvajcia (žĺtky a bielky oddelene)

  • 100 gzmäknuté maslo

  • 1 štipkamletý muškátový oriešok

  • soľ podľa chuti

  • 1 hrsťmladá čerstvá žihľava

  • 250 gúdené mäso

Postup

  1. Rožky nakrájame na malé kocky, vložíme ich do väčšej misy a pokropíme mliekom. Žĺtky v mise vyšľaháme so zmäknutým maslom a so štipkou muškátového orieška. Osolíme a bielky vyšľaháme do pevného snehu.

  2. Maslo so žĺtkami dôkladne premiešame s nakrájanými rožkami. Žihľavu dôkladne sparíme v cedníku vriacou vodou, vymačkáme a na drobno nasekáme. Spolu s kockami údeného mäsa ju pridáme k plnke a jemne premiešame. Nakoniec zľahka stierkou vmiešame ušľahaný sneh.

  3. Rúru predhrejeme na 180 °C. Plech na muffiny vyložíme papierovými košíčkami a naplníme ich tak, aby náplň prečnievala nad rovinou formy. Pečieme v predhriatej rúre do zlatista, približne 15 až 20 minút. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Prílohy
Chuťovky
Mäsité jedlá
Slovensko
Veľká noc

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.