Plnkové muffiny
Plnkové muffiny obsahujú jednu špeciálnu, ale obľúbenú jarnú ingredienciu. Okrem toho, že v nich nájdete rožky a údené mäso, pri ich príprave využijete aj mladé žihľavové lístky.
Ingrediencie
8 ksrožky staré jeden deň
250 mlvlažné mlieko
4 ksvajcia (žĺtky a bielky oddelene)
100 gzmäknuté maslo
1 štipkamletý muškátový oriešok
soľ podľa chuti
1 hrsťmladá čerstvá žihľava
250 gúdené mäso
Postup
Rožky nakrájame na malé kocky, vložíme ich do väčšej misy a pokropíme mliekom. Žĺtky v mise vyšľaháme so zmäknutým maslom a so štipkou muškátového orieška. Osolíme a bielky vyšľaháme do pevného snehu.
Maslo so žĺtkami dôkladne premiešame s nakrájanými rožkami. Žihľavu dôkladne sparíme v cedníku vriacou vodou, vymačkáme a na drobno nasekáme. Spolu s kockami údeného mäsa ju pridáme k plnke a jemne premiešame. Nakoniec zľahka stierkou vmiešame ušľahaný sneh.
Rúru predhrejeme na 180 °C. Plech na muffiny vyložíme papierovými košíčkami a naplníme ich tak, aby náplň prečnievala nad rovinou formy. Pečieme v predhriatej rúre do zlatista, približne 15 až 20 minút. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre