Polenta caprese

Polenta caprese

Polenta caprese je tradičné talianske jedlo. Ide v podstate o kukuričnú kašu, ktorá je obohatená o paradajkovú omáčku, mozzarellu a bazalku. Táto nezameniteľná kombinácia chutí tak dokonale, že na nej jednoducho nič nemeňte. V jednoduchosti je krása a tu to platí minimálne dvojnásobne.

Ingrediencie

  • 800 mlzeleninový vývar

  • 200 ginstantná polenta

  • 2 PLbazalkové pesto

  • 200 gparmezán

  • soľ

Na omáčku

  • 1 kscibuľa

  • 3 strúčikycesnaku

  • 2 PLolivový olej

  • 400 gkonzervované paradajky

  • mleté čierne korenie

  • soľ

  • krupicový cukor podľa chuti

Na dokončenie

  • 1 hrsťčerstvá bazalka (lístky)

  • 200 gsyr mozzarella

  • 100 gcherry paradajky

  • mleté čierne korenie

  • olivový olej na pokvapkanie

Postup

  1. Zeleninový vývar privedieme k varu, prisypeme polentu, rozmiešame metličkou a na miernom ohni varíme 3 minúty za stáleho miešania. Potom pridáme pesto a parmezán, podľa chuti osolíme. Polentu potom rozotrieme do pekáča a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 20 minút.

  2. Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame na drobno. V kastróli rozohrejeme olivový olej, pridáme cibuľu a restujeme 5 minút. Potom vmiešame cesnak, paradajky aj so šťavou a zvoľna varíme asi 20 minút. Podľa potreby dochutíme korením, soľou a trochou cukru.

  3. Paradajkovú zmes natrieme na polentu v pekáči, posypeme polovicou bazalky, uložíme plátky mozzarelly, celé cherry paradajky, okoreníme a pokvapkáme olejom. Pečieme v rúre pri 190 °C asi 10 až 15 minút. Pred podávaním posypeme zvyšnou bazalkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Raňajky
Večera
Tip redakcie
Bezmäsité jedlá
Taliansko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.