Polenta caprese
Polenta caprese je tradičné talianske jedlo. Ide v podstate o kukuričnú kašu, ktorá je obohatená o paradajkovú omáčku, mozzarellu a bazalku. Táto nezameniteľná kombinácia chutí tak dokonale, že na nej jednoducho nič nemeňte. V jednoduchosti je krása a tu to platí minimálne dvojnásobne.
Ingrediencie
800 mlzeleninový vývar
200 ginstantná polenta
2 PLbazalkové pesto
200 gparmezán
soľ
Na omáčku
1 kscibuľa
3 strúčikycesnaku
2 PLolivový olej
400 gkonzervované paradajky
mleté čierne korenie
soľ
krupicový cukor podľa chuti
Na dokončenie
1 hrsťčerstvá bazalka (lístky)
200 gsyr mozzarella
100 gcherry paradajky
mleté čierne korenie
olivový olej na pokvapkanie
Postup
Zeleninový vývar privedieme k varu, prisypeme polentu, rozmiešame metličkou a na miernom ohni varíme 3 minúty za stáleho miešania. Potom pridáme pesto a parmezán, podľa chuti osolíme. Polentu potom rozotrieme do pekáča a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 20 minút.
Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame na drobno. V kastróli rozohrejeme olivový olej, pridáme cibuľu a restujeme 5 minút. Potom vmiešame cesnak, paradajky aj so šťavou a zvoľna varíme asi 20 minút. Podľa potreby dochutíme korením, soľou a trochou cukru.
Paradajkovú zmes natrieme na polentu v pekáči, posypeme polovicou bazalky, uložíme plátky mozzarelly, celé cherry paradajky, okoreníme a pokvapkáme olejom. Pečieme v rúre pri 190 °C asi 10 až 15 minút. Pred podávaním posypeme zvyšnou bazalkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre